Felhívjuk figyelmüket, hogy 2021. november 1-én elindult a gyógyászati segédeszközök széles körének elektronikus vényen történő rendelése és kiadása.

 

2021. november 1-én lezárult a 2020. május 1-től tartó átmeneti időszak, mely az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) gyógyszeres eRecept moduljában, kizárólag a NEAK által engedélyezett, szűkebb terméklistán lévő gyógyászati segédeszközök elektronikus vényfelírására és kiadására nyújtott lehetőséget. Ezt követően, már az EESZT eGYSE modulján keresztül kerülnek felírásra és kiadásra a gyógyászati segédeszközök.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy az önálló elektronikus gyógyászati segédeszköz (GYSE) recept modul indulása után, a gyógyszeres eRecept modulban korábban felírt GYSE vények még 3 hónapig - 2022. január 30.-áig - érvényesek maradnak!

 

További információt a pdf gyakran ismételt kérdések és válaszok között talál. (307 KB)

 

A 32/2021.(VII.29.) EMMI rendelete módosította a 14/2007.(III.14.) EüM rendeletet a gyógyászati segédeszközök TB támogatásba történő befogadásáról, támogatással történő rendeléséről.


Ennek értelmében 2021. november 1-től hatályba lép a rendelet, melynek értelmében a gyógyszerhez hasonlóan a gyógyászati segédeszközöket is az EESZT-ben kell felírni elektronikus recepten.

Levelezés: Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) 1125 Budapest, Diós árok 3.

Telefon: +36 1 920 1050

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály kérésére az alábbi tájékoztatót tesszük közzé:


"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az orvos-beteg találkozások csökkentése érdekében döntött a Telemedicina szolgáltatásainak fenntartása mellett. Ezúton tájékoztatjuk, hogy a táv-gyógyszerfelírás szolgáltatása, továbbá a távkonzultáció lehetősége is megmarad az egészségügyben, miután megjelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben (33/2020. (IX. 16.) EMMI rendelet).

kisokosGyógyszerész szakértők és gyakorló gyógyszerészek bevonásával elkészült az az EESZT hibaelhárító kisokos, ami az expediálás során fellépő, EESZT-hez köthető megakadások során nyújt gyors és hathatós segítséget a gyógyszerészeknek.

 

EESZT hibaelhárító kisokos

 

Az EESZT edukációs videó az alábbi linken érhető el:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DISY3WTsg34

 

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo