Az Országgyűlés döntése értelmében, a veszélyhelyzet megszűnését követően is –időkorlát nélkül –megmarad az eReceptek egyszerűsített kiváltási módja, amelyhez a beteg TAJ-számának megadása mellett a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolására van szükség.

 

pdf Az EESZT-t érintő változások ide kattintva olvashatók. (707 KB)

 

 

Tisztelt Intézményvezető!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy ágazatvezetői döntés született a kialakult járványügyi veszélyhelyzetben bizonyos gyógyászati segédeszközök (GYSE-k), eRecepten keresztül történő rendelésének és kiadásának lehetővé tételéről.

Tisztelt Intézményvezető!


Ezúton tájékoztatom AZ ELEKTRONIKUS RECEPTTEL KAPCSOLATOS, 2020. JANUÁR 1-JÉVEL ÉLETBE LÉPŐ VÁLTOZÁSOKRÓL.

 

Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 24. § (2b) bekezdése 2020. január 1-jével hatályát veszíti.

 

2020. JANUÁR 1-JÉTŐL AZ ORVOS NEM KÖTELES FELÍRÁSI IGAZOLÁST KÉSZÍTENI ÉS ÁTADNI A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY FELÍRÁSÁT KÖVETŐEN. A BETEG KÉRÉSÉRE, VALAMINT 14 ÉVEN ALULI PÁCIENSE RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ VÉNYÍRÁS ESETÉN TOVÁBBRA IS MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ annak kiállítása és átadása.

Egyelőre beláthatatlan, mi mindenre lehet majd felhasználni a világ DNS-bankjaiban tárolt személyes információkat. A jelenlegi tudásunk szerint óriási szerepük lehet a betegségek felismerésében és gyógyításában, valamint a bűnüldözésben, de mivel ezek érzékeny adatok, és sok esetben bárki hozzájuk férhet, nem zárható ki, hogy akár vissza is élhetnek velük

layout set logoA korábbi egészségügyi adatok is elérhetőek lesznek elektronikusan a kezelő orvosok számára.

pdf Az EESZT márciusi hírlevele ide kattintva olvasható! (659 KB)

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo