Negyvenes éveikben sokan legyintenek a porckopásra, mondván, hogy csak az idősek betegsége lehet. Holott dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialistája szerint egyre korábban jelentkeznek a figyelmeztető tünetek.

A kutatók a Science Advances tudományos folyóiratban megjelent tanulmányuk szerint állítják, hogy vizsgálatuk segítheti megérteni az emberi krónikus fájdalom okát, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy ne csak a tüneteket tudjuk kezelni, hanem az okokat is meg tudjuk szüntetni. Őssejtterápiás kezelésekkel akár örökre is meggátolhatják majd a fájdalom kialakulását.

Az alkoholbetegek kezelésében használt diszulfiram egérkísérletek szerint hatásos lehet elhízásban a testsúly jelentős csökkentésére, emellett javítja a metabolikus állapotot is.


Az elhízás világszerte globális egészségi és egészségügyi probléma. Az elhízottak száma 1975 óta megháromszorozódott, így ma már legalább 650 millió elhízott ember él szerte a világon. Az elhízás számos kórkép kockázati tényezője, ilyenek például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos ráktípusok. A problémára a mostani COVID-19-járvány ismét ráirányította a figyelmet, hiszen bebizonyosodott, hogy túlsúlyos és elhízott betegeknél a fertőzés súlyosabb tünetekkel jelentkezik, és gyakoribbak a szövődmények is.

Az immunrekonstitúciós terápák lényege az immunrendszer „megújítása” egyes alkotóelemeinek depléciójával, így rövid kezeléssel tartós remis­szió érhető el. A Therapeutic Advances in Neurological Disorders és a Nature Reviews Neurology egy-egy írása nyomán foglaljuk össze a sclerosis mul­tiplex új, ígéretes gyógymódjait.

 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: otszonline.hu

Magas vérnyomást okozhat a rostszegény étrend - állapította meg egy nemzetközi kutatás, amelyet az ausztráliai Monash Egyetem tudósai vezettek. A kezeletlen magas vérnyomás stroke-ot, szívinfarktust, az artériák és a szívizmok megmerevedését okozhatja, a szív- és érrendszeri betegségek fő előidézője.

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo