gyogyszeresz 14A gyógyszertárakban magyar orvosok nevével ellátott külföldi gyógyszermegrendelő lapok jelentek meg, közli az Orvosok Lapja alapján a Weborvos. Dr. Nagy Szilárdot, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgató-helyettesét, az Ellenőrzési és Technológiai Főigazgatóság vezetőjét kérdezte az Orvosok Lapja a szervezet által kiadott tájékoztató kapcsán az orvosok gyógyszerelszámolási lehetőségeiről.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WebOrvos

azonositas 20170802Gyógyszergyártók, forgalmazó cégek és szakmai szervezetek a gyógyszerhamisítás ellen létrehozták a HUMVO Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zrt.-t, ezzel egyidejűleg új gyógyszerazonosító rendszert alapítottak, amely az egységes uniós hálózat részeként működik 2019-től - közölte a Richter Gedeon Nyrt. hétfőn az MTI-vel.

officinaszm2Az étrend-kiegészítők közt rengeteg a hamisítvány és a nem megfelelő termék, az interneten kínált portékák minőségét végképp nem ellenőrzi senki. Ilyen árucikkek korábban patikákba is bekerülhettek, lévén ott sem feltétlen nézték, mi honnan jut el a polcokig – ezeket a termékeket ugyanis nem azon a zárt rendszeren keresztül forgalmazzák, mint a gyógyszereket.

GYNSZA hazai Gyógyszer-Nagykereskedők Szövetsége fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte. A jubileumi tanácskozáson részt vett a GIRP (European Association of Pharmaceutical Full-line Wholesalers) két vezetője, René Jenny, illetve Monika Derecque-Pois. Mindketten átvehették a hazai szövetség által frissen alapított Pro Sanitate Agiliori-díjat, akárcsak Duha Gabriella, a Phoenix Pharma volt igazgatósági elnöke, Fáczányi István, a GYNSZ főtitkára, Südy György, a Phoenix volt kereskedelmi igazgatója, valamint Szabó Ferenc, aki 1999-2010 között vezette a Hungaropharmát.

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!