Egy szisztematikus elemzés bizonyította, amit a klinikusok már korábban is feltételeztek: a SARS-CoV-2 vírussal fertőzött betegek legalább egy harmadánál soha nem jelentkeznek tünetek.

 

2021. januárban közölt cikk szerzői  szerint az, hogy három fertőzött személy közül egy tünetmentes marad,  rendkívül aggasztó a járvány terjedése szempontjából.

 

A betegség korai szakában elkezdett teljes dózisú antikoaguláció csökkenti az életvédő beavatkozások szükségességét COVID-betegekben.

A 2021. január 22-én a National Institutes of Health (NIH) által kibocsájtott beszámoló szerint a COVID-19 fertőzés mérsékelt formájában a teljes dózisú antikoaguláció – az alacsony dózisú, profilaktikus kezeléssel szemben -  csökkenti az életfontos szervek támogatásának, például a gépi lélegeztetésnek a szükségességét.

Három klinikai vizsgálat alapján a nagyon súlyos állapotba került betegeknél a teljes dózisú antikoagulálásnak nincs előnye, azt a betegség korábbi szakaszában kell kezdeni.

 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: otszonline.hu

Wendling P. Full-dose anticoagulation reduces need for life support in COVID-19. Mescape Medical News. January 22, 2021

A fülviaszból kimutatható a kortizol nevű stresszhormon szintje - állapították meg a kutatók, akik szerint a módszer segítheti a depresszió vagy a stresszel összefüggő állapotok jobb diagnosztizálását és kezelését.

A fülzsírból kimutatható egy stresszhormon szintje

A pajzsmirigy krónikus alulműködésében szenvedők jó, ha tudják, hogy a táplálkozásuk kihathat a kezelésükre is, mert bizonyos ételek fogyasztása akadályozhatja a gyógyszerekkel bevitt hormonok felszívódását. Bár konkrét pajzsmirigy-alulműködés diéta nem léteik, érdemes kerülni az alábbi ételeket.

Nagyobb arányban érhető el a 2-es típusú cukorbetegség remissziója, ha a beteg 6 hónapon keresztül szigorú szénhidrátszegény diétát követ– mindezt nem kívánt hatások nélkül.

The BMJ egyik közleménye szerint  nagyobb arányban érhető el a 2-es típusú cukorbetegség remissziója, ha a beteg 6 hónapon keresztül szigorú szénhidrátszegény diétát követ, mint más ajánlott diéták mellett. A szerzők hangsúlyozzák,hogy bár a diétából adódó előnyök 12 hónap múltán csökkennek, de a diabéteszgondozást végző orvosok mérlegelhetik, hogy ennek ellenére javasolják a 6 hónapos szigorú szénhidrátszegény diétát betegeiknek.

Vizsgálatot indított az Oxfordi Egyetem annak kiderítésére, hogy ugyanolyan hatásosan védi-e az embereket az, ha a koronavírus oltás első és második dózisát két különféle vakcinából kapják meg, adta hírül a BBC News.

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo