Egy nemzetközi szinten is úttörő klinikai programmal száll harcba az Affidea, a világon az egyik leggyakoribb és legsúlyosabb daganattípussal, a vastagbélrákkal. Hazánk, népességszámra vetítve sajnálatosan világelső ebben a ráktípusban. Az klinikai program a daganat kialakulásának szempontjából kulcsfontosságú kóros biofilm és bélflóra vizsgálat kombinációjával – vastagbéltükrözés és speciális székletvizsgálat ötvözésével – nem csupán felismerni és eltávolítani képes a daganatmegelőző elváltozásokat (polipokat), de visszatérésük kockázatát is csökkentheti.

A magnézium létfontosságú ásványi anyag. Mégis, a fejlett országok lakosságának a magnézium-bevitele elmarad az ajánlottól. A magnéziumhiány okai között kiemelt helyen említhetők bizonyos életmódbeli faktorok, főként a nyugati típusú táplálkozás, amely révén 30-50%-kal kevesebb magnézium jut be a szervezetbe, mint a napi beviteli ajánlás (RDA-érték). Emellett, a stressz, a fokozott fizikai igénybevétel, bizonyos alapbetegségek fennállása és egyes gyógyszerek alkalmazása is ahhoz vezethet, hogy negatív eredményű a szervezet magnézium egyenlege.
Állapotok és kórképek, amelyek magnéziumhiányra hajlamosítanak, fokozott odafigyelést igényelnek ezért a magnézium-szupplementáció kapcsán.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: pharmindex-online.hu

Grillezett gyümölcstől az olajos halig, mutatjuk, mivel élhetjük túl a hőségben a konyhai teendőket minimális főzéssel.
• Mindenkinek más a kedvenc étele, de az közös bennünk, hogy a kánikulában a lehető legkevesebb időt akarjuk a tűzhely mellett állva tölteni.
• A legtöbben nem is kívánják a súlyos ételeket a melegben, ez már jó kiindulópont ahhoz, hogy minimálisra faragjuk a főzéssel töltött időt.
• Még a desszertről sem kell lemondanunk a kánikulában, valószínűleg egy tál friss gyümölcsnél frissítőbbet nem is ehetnénk.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: marieclaire.hu

 

Ha valaki cukorbetegséggel küzd, jól tudja, hogy vigyáznia kell a gyors felszívódású szénhidrátokkal, hiszen azok gyorsan és nagy mértékben emelik meg a vércukorszintet. De vajon mi a helyzet a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsökkel? Melyeket szabad fogyasztani és melyekkel érdemes vigyázni? A kérdést Vajdovich Dorottya, a Cukorbetegközpont dietetikusa válaszolta meg. A Cukorbetegközpont dietetikusa, aki hozzátette, hogy mivel mindenki más, érdemes kitapasztalni, kinek, mikor, milyen formában és mennyi gyümölcs bevitele nem okoz még kiugró vércukorszint emelkedést.

Napjainkban a párok többnyire kénytelenek tudatosan készülni a gyermekvállalásra. Ez azonban nem csak az anyagi természetű gondok miatt van így: a környezeti ártalmak nyomán a test sokszor támogatásra szorul ahhoz, hogy egy ilyen jelentős kihívást felvállaljon. Körültekintőnek kell lenni, hiszen a felkészülést is sok tényező befolyásolhatja.

A bőrrák a testen bárhol kifejlődhet, még olyan helyeken is, amelyeket nemigen szoktunk ellenőrizni, így például a köröm alatt és a fejbőrön. Ugyancsak „láthatatlannak” tűnik a laikusok számára az a melatonikus melanóma, ami nem jár színváltozással. Borbola Kinga, az Anyajegyszűrő Központ bőrgyógyásza, klinikai onkológus szerint az éves anyajegyszűrés jelentősége többek közt abban áll, hogy ennek során minden testtájat alaposan áttekintenek. Erről részletesebben lehet olvasni a cikkben. 

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6805870

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo