250px Protein PCSK9 PDB 2p4eÚj típusú koleszterinszint-csökkentővel bővült az európai terápiás paletta: az Európai Bizottság jóváhagyásával az evolocumab a PCSK9-gátló világelső képviselőjeként került be a gyógyszerkincsbe.

EMANégyszáz hatóanyagcsoport biztonságosságát tekinti át irodalmi adatok alapján, és foglalja saját adatbázisba az EMA a gyógyszer-biztonság hatékonyabb nyomon követése és a gyártók kötelező farmakovigilanciai tevékenységének megkönnyítése érdekében. A hatékony adatbázis-használat érdekében az Európai Gyógyszerügynökség online kerekasztal-beszélgetések keretében is nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek.

gyogyszeresz 12Európa azon dolgozik, hogy megerősítse a gyógyszer-ellátási lánc biztonságát, amelyet a 2011/62/EU direktíva szabályoz. A gyógyszereket egyedi sorozatszámmal látják majd el, hogy biztosítsák eredetiségüket a forgalmazási pontokon is.

logo European CommissionAz Unióban centrálisan törzskönyvezett gyógyszerkészítmények forgalomba hozatali engedélyének kiadásáról végső jóváhagyó szervként döntő Európai Bizottság (EC, European Commission) máig 12 új gyógyszer piacra kerüléséről döntött jóváhagyólag az EMA Humán alkalmazásra szánt orvosi termékekkel foglalkozó bizottságának (CHMP) szeptemberi ülésén pozitívan értékelt engedélykérelmek  köréből. Az Avastin javallati körének bővítésére vonatkozó kérelmet a CHMP elutasította.

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!