Az OGYÉI gondozásában megjelent a Formulae Normales VIII. (FoNo VIII.) Gyógyszerészi kiadás nyomtatott verziója.


A kötet ára: bruttó 19.500 Ft + szállítási díj országszerte 2.200 Ft + áfa


Megrendelhető a Paletta Press Kft.-től a https://www.patikabolt.hu/webshop/category/3310-szakkonyvek oldalán.

marc15Tisztelt Kitüntetett Gyógyszerész Barátaim!

 

Nagy öröm az számunkra, hogy nemzetünk egyik legnagyobb ünnepén, az ünneplés és az emlékezés mellett gyógyszerészeink is kitüntető elismerésben részesülnek!
Az 1848/49-es szabadságharcban sok gyógyszerész volt, akik hősiesen harcoltak a nemzet és hivatásunk szabadágáért!
Továbbra is folytassátok a gyógyszerészetért és a gyógyszerészekért végzett feladataitokat!


A MGYK Budapesti Szervezete jelmondatával gratulálok Nektek:

 

„Ésszel, hittel, akarattal és tisztességesen tudjuk céljainkat elérni!”

 

Budapest, 2023. március 14.

 

Baráti üdvözlettel:

Dr. Hetényi László

MGYK BP elnök

 

 

Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át – kormany.hu 

 

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztérium az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségén 2023. március 13-án. A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

 

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: már a márciusi ifjak is megfogalmazták a 12 pontban a követeléseiket annak jegyében, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés. „A nemzeti ünnepen nem csak emlékezünk, hanem kitüntetjük a jelenkor nagyjait is, egy-egy ilyen kitüntetés elismerése annak, hogy a díjazottak többet tettek hozzá a nemzetünkhöz” – tette hozzá. Rétvári Bence felidézte Széchenyi István szavait, miszerint "akit magyarnak teremtett az Úristen, és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember". Felidézte Kossuth Lajos azon gondolatát is, amely szerint a szabadság megerősítéséhez békés körülményekre van szükség.

 

 A nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából 105-en részesültek elismerésben, a kitüntetéseket Pintér Sándor belügyminiszter adta át.

 

A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a gyógyszerészet területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül
DR. HANKÓ ZOLTÁN, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

 

 

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a hazai gyógyszeripar fejlesztése és a gyógyszerellátás stabilizálása érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül
DR. GRESKOVITS DÁVID LAJOS gyógyszerész, a Meditop Gyógyszeripari Kft. alapító ügyvezető igazgatója, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége elnöke, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar oktató gyógyszerésze, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar címzetes egyetemi tanára

 

 

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a gyógyszerészet, illetve a gyógyszerészképzés színvonalának növelése, valamint a hazai gyógyszerellátás fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréséül
DR. SZÖKŐ ÉVA gyógyszerész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerhatástani Intézet egyetemi tanára

 

 

A MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a gyógyszerészet területén végzett magas szintű szakmai tevékenysége elismeréséül
DR. NYÍRI LÁSZLÓ gyógyszerész, a szerencsi Oroszlán Gyógyszertár alapítója és vezetője, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete elnöke, a Viridis Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Kft. alapítója és Felügyelő Bizottsága elnöke.

 

Ezúton is gratulálunk a kitüntettetteknek!

 

Az elismerésben részesültek teljes névsora itt olvasható.

 

EGYÜTT SEGÍTJÜK A TÖRÖKORSZÁGI ÉS SZÍRIAI FÖLDRENGÉSEK KÁROSULTJAIT

 

2023. február 6-án 7,8 tizedes erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, amely következtében több tízezer ember veszítette életét. Az áldozatok és az ellátásra szorulók száma folyamatosan emelkedik. A váratlan természeti csapás és az azt követő utórengések szinte ellehetetlenítik azoknak a gyermekeknek és családjaiknak az életét, akiket már eddig is súlyos veszélynek tett ki a zord tél, a gazdasági válság és az alap infrastruktúra hiánya.


Most, életmentő segítségre van szükségük!


A MGYK Budapesti Szervezete a KATOLIKUS KARITÁSZ – CARITAS HUNGARICA és MAGYAR BAPTISTA SZERET SZOLGÁLAT részére küldött 250.000, - Ft – 250.000, - Ft pénzbeli adománnyal segíti és támogatja a török és a szír rászorulókat!

 

Budapest. 2023. március 07.

 

dr. Hetényi László

budapesti elnök

 

  pdf A Tájékoztató PDF formátumban ide kattintva olvasható (116 KB)

  pdf Az Igazolás ide kattintva letölthető (96 KB)

Tisztelt Kolléganő, Kolléga Úr!

 

Régi szándékunk, hogy az alkalmazott/beosztott gyógyszerészek helyzetéről, élet- és munkakörülményeiről, működésük szakmai feltételeiről kérdőív segítségével tájékozódjunk. Célunk, hogy a kitöltött kérdőívek feldolgozásával elő tudjuk segíteni az élet- és munkakörülményeik javítása érdekében folytatott szakmapolitikai érdekvédelmi tevékenységet. A kérdőívet a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökségével együttműködve a Kamara Alkalmazotti Állandó Bizottsága állította össze.

 

A kérdőív anonim, kitöltője személyazonosságának megállapítására nincs lehetőség. A kérdőív előre láthatólag február végéig lesz elérhető. A kérdőív az alábbi linken érhető el, kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe.

 

Kérjük és előre is köszönjük, hogy kérdőívünk kitöltésével támogatja érdekvédelmi tevékenységünket!

 

Dr. Attl Orsolya,
elnök, Alkalmazotti Állandó Bizottság

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo