A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége és a Területi Elnökök értekezlete 2022. március 1-i együttes ülésén az alábbi felhívás közzétételéről döntött:

 

A Kamara elnöksége és a Területi Elnökök Értekezlete, mint az élet és egészség védelmére felesküdött gyógyszerészek köztestületének vezető testületei a kamarai tag gyógyszerészek és a gyógyszertári vállalkozások vezetőinek figyelmét felhívják arra, hogy az orosz-ukrán háborúban veszteséget szenvedett, anyagi biztonságuktól megfosztott és lakóhelyüket elhagyni kényszerülők megfelelő életkörülményeinek a biztosításában való tevőleges részvételünk fontos feladat. Ezért kéri, hogy a hazánkban kibontakozó szolidaritási akciókhoz a gyógyszerészek és a gyógyszertári vállalkozások is csatlakozzanak.

 

Mivel a gyógyszerek adományozásához kapcsolódó eljárásrend – szakmai és gyógyszerbiztonsági szempontok miatt – szűk mozgásteret biztosít, javasoljuk, hogy támogatásukat elsősorban pénzadományok formájában juttassák el azoknak a professzionális segélyszervezeteknek, ahol biztosított, hogy adományukat teljes egészében a rászorulók célzott megsegítésére fordítják.

 

A Kamara elnöksége az elnökségi tartalékalap terhére, a fenti célból, 1 millió forintot utal át az Ökumenikus Segélyszervezet számlájára.

 

Budapest, 2022. március 1.

A Kamara elnöksége képviseletében
Dr. Hankó Zoltán elnök

 

A Területi Elnökök Értekezlete képviseletében
Dr. Nyíri László elnök

Formulae Normales VII(I)


A 30/2021. (VII. 6.) EMMI rendelet alapján a Formulae Normales VII. véglegesen hatályát vesztette, így 2022. január 31. napjától a tavaly július óta érvényben lévő átmeneti időszak is lezárult. 2022. február 1-től már kizárólag csak az új Formulae Normales VIII. használható.

Az orvostechnikai és ápolási technikai eszközök regisztrációjával kapcsolatos, 2021. december 6-án közös beadványt jegyző Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ), a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ), a Mediklaszter és az Orvostechnikai Szövetség (OSZ), továbbá a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) vezetői 2022. február 1-i megbeszélésükön értékelték a jelenlegi helyzetet.

1990. január 13.


Megalakult a Magyar Gyógyszerészi Kamara Budapesti Szervezete


A Kamara megalakulása után, 1989. őszén Budapesten, kerületenként és gyógyszergyáranként folyamatosan alakultak a kamarai csoportok.

 

A kisebb helyi csoportok és meghirdetett gyógyszerész közgyűlésen 1990. január 13-án megalakult a MGYK Budapesti Szervezete.

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo