A HUNGAROMED 2019-es rendezvényén „Középpontban az adherencia-fejlesztés” címmel az MGYK szervezésében, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Semmelweis Egyetem, a Hungaropharma Zrt., a Magyar Tüdőgyógyász Társaság és a Nemzeti Betegfórum vezetőinek részvételével került sor konferenciára.

Kedves Kolléganő, tisztelt Kolléga Úr!

 
A tavalyi évben kezdtük el a „Komplex gyógyszertári adherencia fejlesztő program” előkészítését. A program előkészítésére 2018. október 11-én együttműködési megállapodást kötött a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság, a Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet, a Nemzeti Betegfórum és a Hungaropharma.

Tisztelt Kollégák, kedves Partnereink!

 

Örömmel adjuk hírül, hogy a MGYK Budapesti Szervezetének honlapja, a

 

Budapesti Patikus elnyerte a "Hiteles Egészségügyi Weboldal 2019" minősítést.


A minősítést a Hiteles Egészség-kommunikációért Egyesület (a gondozásában működő EgészségKommandó) - nonprofit projekt keretében, egy objektív, átláthatósági és szakmaisági szempontokra épülő értékelési rendszerrel - végezte.
A projekt célja, hogy az internetet még hatékonyabban az egészségügy szolgálatába állítsa az online egészségügyi információ minőségének javításával.

 

A dokumentum ide kattintva letölthető!

Tisztelt Kollegák!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. augusztus 31-én 18 órától szeptember 1-én 16 óráig a patika, leltár miatt zárva.

Szeptember 1-én 16 órától szeptember 2-án 8 óráig ügyelet van.

 

Nyitás szeptember 2-án 8 órától.

1950. július 28-án az ország mintegy 1200 magángyógyszertárában megjelentek a hatalom emberei és bejelentették: az 1950. évi 25 sz. törvényerejű rendelet értelmében a gyógyszertárat azonnali hatállyal államosítják.

 

E napról írta a néhai Bayer István professzor úr a következőket: „Július 28. a magyar gyógyszerészet gyásznapja: 1950-ben ezen a napon államosították a gyógyszertárakat és a gyógyszerészek, az egészségügy „kizsákmányolói”, a proletárdiktatúra áldozataivá váltak.” E nap eseményeiről – noha évtizedekre alapjaiban változtatta meg a patikusok szakmai és magánéletét – kevés történeti cikk született, és tulajdonképpen máig nincs teljesen feldolgozva. Egy nap alatt az ország mintegy 1200 gyógyszertárában elvették a patikusoktól életük, sőt szüleik, esetleg nagyszüleik munkájának eredményét.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható!

Forrás: mgyk.hu

Július 16-án kapta meg kinevezését dr. Szűcs Attila, az Országos Onkológiai Intézet eddigi főgyógyszerésze az OGYÉI ellenőrzési főigazgató-helyettesi pozíciójára. Az új főigazgató-helyettes irányítása alá tartoznak a gyógyszerellátás szereplőinek a hatósági felügyeletét ellátó területek, így az országos tiszti főgyógyszerészi és a tiszti gyógyszerészi szolgálat is.

 

Dr. Szűcs Attila 1994-ben szerzett gyógyszerészi oklevelet Szegeden. Gyógyszerellátás és gyógyszerügyi szervezési, kórházi gyógyszerészeti és onkológiai gyógyszerészeti szakképesítéssel rendelkezik. Gyógyszerész-közgazdász másoddiplomával és jogi szakoklevéllel rendelkezik. 1994-től közforgalmú gyógyszertárban, majd intézeti gyógyszertárban dolgozik, 1997-től intézeti főgyógyszerész. Legutóbbi munkahelyén az Országos Onkológiai Intézetben 2007-től mostanáig főgyógyszerész.

Munkájához sok sikert kívánunk!

 

Budapest, 2019. július 22.

 

Dr. Hankó Zoltán
elnök, MGYK

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo