ov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ov

Patikanapi köszöntő kollégáinknak

 

 

Az Önök egészsége a mi hivatásunk – Patikanapi köszöntő betegeinknek

 

Tisztelt Gyógyszerész Asszony!

Tisztelt Gyógyszerész Úr!

Kedves Kollégák!

 

Az MGYT Gyógyszerészet című szaklapjában Duda Ernő professzor úr szerkesztésében megjelent a COVID védőoltások összefoglaló munkája, ami pdf IDE KATTINTVA (4.13 MB) olvasható.

Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos mai bejelentését követően, miszerint a gyógyszertári munkatársaknak is megnyílik a közvetlen regisztráció lehetősége a koronavírus elleni védőoltásra, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság vezetőivel történt megegyezésnek megfelelően a Kamara honlapján történő előregisztráció lehetőségét a mai nappal lezárjuk. A megállapodásnak megfelelően területi bontásban minden területi szervezet elnökéhez január 6-án a listát megküldjük azzal, hogy az adott megyében elérhető oltóközpontok vezetőivel egyeztessenek a jelentkezettek számára lehetséges vakcináció beadásának helyéről, időpontjáról és annak meghirdetéséről.

 

Amennyiben az adott kamarai szervezet területi illetékességén belül az oltóközpont továbbra is a Kamara koordinációját kéri, ott az eddig nem jelentkezettek igényeljék a Kamara közreműködését, ahol pedig a közvetlen jelentkezést kéri az oltóközpont, kérjük kollégáinkat, hogy ehhez igazodjanak.

 

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik az előregisztráció lehetőségével éltek és egyben kérjük valamennyi gyógyszertári munkatársunkat, hogy éljenek a védőoltás nyújtotta lehetőséggel, hogy a gyógyszertárak tevékenysége minél hamarabb normalizálódhasson.

 

 

Budapest, 2021. január 5.

 

Dr. Hankó Zoltán
elnök, MGYK

 

 

 

 

Forrás: mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége december 10-i ülésén a védőoltásokkal kapcsolatos felhívás közzétételéről az alábbiak szerint döntött:

 

„A Kamara elnöksége nagy várakozással tekint a koronavírus elleni védőoltások közeli jövőben kezdődő alkalmazására, mert
- a járvány megfékezése és az élet normális mederbe terelése az e célra kifejlesztett védőoltások nélkül jelenleg nem lehetséges,
- a védőoltások minél szélesebb körű alkalmazása szükséges a járvány mielőbbi leküzdéséhez,
- a védőoltások hazai használatát engedélyező hatóság eddigi tevékenysége megfelelő garancia arra, hogy ebben az esetben is körültekintő, minden részletre kiterjedő engedélyezési eljárást követően kaphat csak engedélyt a bizonyítottan hatásos és biztonságos vakcina.

 

Mindezekre tekintettel az elnökség arra kéri valamennyi gyógyszerészt, hogy a betegekkel való kapcsolattartás során és a civil életben is tájékoztassanak a védőoltások használatának szükségességéről, honfitársainknak pedig azt javasoljuk, hogy a szkeptikusoktól, valamint a védőoltásokról folyó különböző motivációjú vitáktól függetlenítsék magukat, minél többen igényeljék a védőoltást és az első adandó alkalommal oltassák be magukat.”

 

Budapest, 2020. december 10.

 

A Kamara elnöksége nevében:

 

Dr. Hankó Zoltán
elnök

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo