Gyogyszereszek vilagnapja 2023 slider OK

 

Tisztelettel köszöntök minden gyógyszerszerészt a
GYÓGYSZERÉSZEK VILÁGNAPJÁN.

 

„Nemcsak gyógyszerre, hanem odafigyelésre, egy mosolyra,
vigasztaló szóra is szükségük van”.


Kedves Kollégáim!


Higgyétek el és e szerint éljetek:

„Nem munkátok van, hanem küldetésetek”
(Ferenc pápa – 2023. szeptember)

 

Budapest, 2023. szeptember 22.

 

dr. Hetényi László
MGYK BP elnök

Szent Borbála GyógyszertárÚjabb mérföldkövet ünnepeltünk! Szeptember 19-én, megnyitottuk az ország első digitális officinája, a Szent Borbála Gyógyszertárat. A jövő patikájában az egészségügyi szolgáltatások lenyűgöző átalakítása számos újítással és ígéretes lehetőséggel kecsegtet. A betegek új dimenzióban élhetik meg a gyógyszerkiválasztást.

 

Belső tér: a digitális élmény központja

 

Az ajtón belépve azonnal észrevehető, hogy a hely egyedülálló és teljesen eltér egy hagyományos patika atmoszférájától. Szokatlanul letisztult, futurisztikus tér fogadja a betegeket. Nincsenek hagyományos polcok, vagy vitrinek, se plakátok vagy felesleges szórólapok. Ehelyett a Szent Borbála Gyógyszertár a legmodernebb technológiát alkalmazza, hogy vonzza a vásárlók tekintetét. A termékek nem a szokásos módon vannak kiállítva, hanem speciális LED-falakon jelennek meg, ami egyedi és korszerű megközelítést kínál a vásárlás során.

Az OGYÉI gondozásában megjelent a Formulae Normales VIII. (FoNo VIII.) Gyógyszerészi kiadás nyomtatott verziója.


A kötet ára: bruttó 19.500 Ft + szállítási díj országszerte 2.200 Ft + áfa


Megrendelhető a Paletta Press Kft.-től a https://www.patikabolt.hu/webshop/category/3310-szakkonyvek oldalán.

marc15Tisztelt Kitüntetett Gyógyszerész Barátaim!

 

Nagy öröm az számunkra, hogy nemzetünk egyik legnagyobb ünnepén, az ünneplés és az emlékezés mellett gyógyszerészeink is kitüntető elismerésben részesülnek!
Az 1848/49-es szabadságharcban sok gyógyszerész volt, akik hősiesen harcoltak a nemzet és hivatásunk szabadágáért!
Továbbra is folytassátok a gyógyszerészetért és a gyógyszerészekért végzett feladataitokat!


A MGYK Budapesti Szervezete jelmondatával gratulálok Nektek:

 

„Ésszel, hittel, akarattal és tisztességesen tudjuk céljainkat elérni!”

 

Budapest, 2023. március 14.

 

Baráti üdvözlettel:

Dr. Hetényi László

MGYK BP elnök

 

 

Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át – kormany.hu 

 

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztérium az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségén 2023. március 13-án. A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

 

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: már a márciusi ifjak is megfogalmazták a 12 pontban a követeléseiket annak jegyében, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés. „A nemzeti ünnepen nem csak emlékezünk, hanem kitüntetjük a jelenkor nagyjait is, egy-egy ilyen kitüntetés elismerése annak, hogy a díjazottak többet tettek hozzá a nemzetünkhöz” – tette hozzá. Rétvári Bence felidézte Széchenyi István szavait, miszerint "akit magyarnak teremtett az Úristen, és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember". Felidézte Kossuth Lajos azon gondolatát is, amely szerint a szabadság megerősítéséhez békés körülményekre van szükség.

 

 A nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából 105-en részesültek elismerésben, a kitüntetéseket Pintér Sándor belügyminiszter adta át.

 

A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a gyógyszerészet területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül
DR. HANKÓ ZOLTÁN, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

 

 

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a hazai gyógyszeripar fejlesztése és a gyógyszerellátás stabilizálása érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül
DR. GRESKOVITS DÁVID LAJOS gyógyszerész, a Meditop Gyógyszeripari Kft. alapító ügyvezető igazgatója, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége elnöke, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar oktató gyógyszerésze, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar címzetes egyetemi tanára

 

 

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a gyógyszerészet, illetve a gyógyszerészképzés színvonalának növelése, valamint a hazai gyógyszerellátás fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréséül
DR. SZÖKŐ ÉVA gyógyszerész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerhatástani Intézet egyetemi tanára

 

 

A MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT POLGÁRI TAGOZATA kitüntetésben részesült a gyógyszerészet területén végzett magas szintű szakmai tevékenysége elismeréséül
DR. NYÍRI LÁSZLÓ gyógyszerész, a szerencsi Oroszlán Gyógyszertár alapítója és vezetője, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete elnöke, a Viridis Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Kft. alapítója és Felügyelő Bizottsága elnöke.

 

Ezúton is gratulálunk a kitüntettetteknek!

 

Az elismerésben részesültek teljes névsora itt olvasható.

 

EGYÜTT SEGÍTJÜK A TÖRÖKORSZÁGI ÉS SZÍRIAI FÖLDRENGÉSEK KÁROSULTJAIT

 

2023. február 6-án 7,8 tizedes erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, amely következtében több tízezer ember veszítette életét. Az áldozatok és az ellátásra szorulók száma folyamatosan emelkedik. A váratlan természeti csapás és az azt követő utórengések szinte ellehetetlenítik azoknak a gyermekeknek és családjaiknak az életét, akiket már eddig is súlyos veszélynek tett ki a zord tél, a gazdasági válság és az alap infrastruktúra hiánya.


Most, életmentő segítségre van szükségük!


A MGYK Budapesti Szervezete a KATOLIKUS KARITÁSZ – CARITAS HUNGARICA és MAGYAR BAPTISTA SZERET SZOLGÁLAT részére küldött 250.000, - Ft – 250.000, - Ft pénzbeli adománnyal segíti és támogatja a török és a szír rászorulókat!

 

Budapest. 2023. március 07.

 

dr. Hetényi László

budapesti elnök

 

  pdf A Tájékoztató PDF formátumban ide kattintva olvasható (116 KB)

  pdf Az Igazolás ide kattintva letölthető (96 KB)

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo