A Fővárosi Nyugdíjas Gyógyszerészekért Alapítványa gazdálkodását a hatályos jogszabályok alapján végzi.

 

Az alapítvány 2020. évi szakmai és kulturális programjairól részletesen beszámoltunk az MGYK Budapesti Szervezetének közgyűlésén (2020.10.20-án).
E beszámoló, a Budapesti Patikus honlapján megtekinthető.

Beszámoló „A filozófusok kertjének felkereséséről, történetéről”

 

A Magyar Gyógyszerész Kamara nyugdíjas klub összejövetelét szeptember 9-én, a Gellérthegyen tartotta. A filozófusok kertjének történetét dr. Raile Erzsébet klubtagunk ismertette.


*Ez a legnehezebben megtalálható kilátóhely Budapesten, amit rejtett szigetnek tartanak számon. Amiért a tér megérdemli ezt a nevet, egyrészt a kilátás (remek panoráma nyílik innen) a Mátyás templom, Budai Vár, Bazilika, Lánchíd látványára. A másik ok, az itt található szobor csoportok, melyek közül elsőként látható Buda királyfi és Pest királykisasszony, ami a két város egyesülését szimbolizálta a szobrász, Lesenyei Márta, 1982-ben. (Történelem, városkép)

Tájékoztató minden kedves Nyugdíjas Klub tagunk számára!

 

Sajnálattal közöljük mindazokkal, akiket telefonon nem sikerült elérnünk, hogy közös megegyezésünk alapján, a COVID járvány enyhüléséig nem tartunk összejövetelt!

 

Vigyázzon mindenki nagyon magára, telefonon, ahogy eddig is tartjuk a kapcsolatot!


Emlékezzünk addig a nyáron szervezett igazi kulturális és lelki élményt is adó: Bálna összejövetelre, a Millennium Házának látogatására és Filozófusok kertjének felkeresésére.


Köszönjük még egyszer, minden Támogatónknak programjaink létrejöttét!


Szeretettel várjuk a következő találkozásunkat:

Pálffy Bea és Vajda Zsuzsa

 

 

 

Kedves Klubtagok!


Szeretettel emlékeztetnék mindenkit, hogy előzetes, telefonon történt megbeszélésünk értelmében a szeptemberi összejövetelünk a Filozófusok kertjében ismételten, szabad téren lesz.

A találkozó ideje: 2020. szeptember 09. 10:00 óra!
A találkozó helye: Sánc utcai buszmegálló. Megközelíthető a ( 8-as és 112-es busszal)!


Idegenvezetőnk: dr. Raille Erzsébet Klubtársunk!

Örömmel várjuk a találkozást: Pálffy Bea

 Élményekben gazdag délutánt töltöttünk együtt 2020. augusztus 12.-én, a megújuló Városligetben, a Millenium Házában jártunk.

 

A Ház csodálatos, -mintegy másfél ezer tövet számláló – rózsakertjében, a gyönyörű Zsolnay szökőkút mellett hűsölve köszöntöttük idegenvezetőnket, aki készséges és igen felkészültkalauzunk volt.

 
A Liget Budapest Projectről, a nemzetközi rangos díjak elnyeréséről, a célkitűzésekről - a tradíciót és a környezetet óvó, a park és a művészetek kapcsolatát integráló, XXI. századi elvárásoknak megfelelő tudás és élményközpont létrehozásáról – eddig is elismeréssel hallottunk.

 Hálás örömmel számolunk be találkozónkról mindazoknak, akik számtalan módon segítik, követik „Nyugdíjas Klubunk” életét.

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo