Jó, ha tudjuk, hogy nyáron miért érdemes minél több alkalommal sárgadinnyét fogyasztanunk. A gyümölcs ugyanis bővelkedik tápanyagokban, A-C-B-vitaminokban, rézben, vasban, magnéziumban, cinkben, káliumban, elektrolitokban, karotinoidokban.

 


A sárgadinnye nagy mennyiségben tartalmaz vizet, így hidratálja a szervezetet és megvédi a testet a magas hőtől. Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, amely eredményesen szabályozza a vérnyomást és így tartja egészségesen a szívet. Adenozinban gazdag, ami a szívnek tesz jót, hiszen vérhígító hatása kiemelkedő. Az érrendszerben megakadályozza a véralvadást.

 

A sárgadinnye magas rost- és víztartalommal rendelkezik, ami elengedhetetlen a bélrendszer egészségéhez és annak egészséges működéséhez. A magas rosttartalma szabályozza a megfelelő bélmozgásokat, illetve nyugtató és hűsítő hatással van a gyomorra. Belsőleg fogyasztva is jót tesz a haj és a bőr egészségének, de különféle maszkokat és pakolásokat is készíthetünk belőle. Keverhetjük a pépesített dinnyét joghurttal, más gyümölcsökkel és mézzel, hogy aztán remek haj- és arcpakolásokat készítsünk a segítségével.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: gyogyszernelkul.com

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6819801

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo