Patika Nap 2016 ParacelsusA XIII. Patika Nap fővárosi ünnepsége az országos megnyitót követően az EGIS Gyógyszergyár szomszédságában található Paracelsus Gyógyszertárban került megrendezésre, melyet Dr. Rab István személyi jogos gyógyszerész vezet.

A rendezvényen megjelent Dr. Horváth Beatrix az EMMI főosztályvezetője, Dr. Zalai Károly főtitkár és Dr. Horváth-Sziklai Attila országos hivataligazgató is, a budapesti Elnökség képviseletében Dr. Iván Noémi és Kissné Dr. Tavaszy Mariann elnökségi tagok.
Az ünnepséget Dr. Hetényi László MGYKBP elnök úr moderálta, aki bevezetőjében méltatta a Patika Nap jelentőségét, az orvos – beteg - gyógyszerész bizalom-háromszög betegbiztonságot és terápia hatékonyságát fokozó kihatását, valamint az MGYKBP és a Paracelsus Gyógyszertár között kialakult együttműködést.

Dr. Horváth Beatrix főosztályvezető asszony is kedves szavakat intézett a megjelentekhez. Kiemelte, hogy a minisztériumi hivatali asztal mellől örömmel jönnek el ilyen ünnepségre, ahol a gyógyszertár a népegészségügyi program céljainak megvalósításában áldozatos gyógyszerészi munkával vesznek részt.
Dr. Zalai Károly főtitkár úr régi patikanapok emlékeit idézte fel: a német példa meglátásától a mai ünnepségig.
Dr. Rab István, a gyógyszertár személyi jogos vezetője a tavaly elhunyt, Dr. Huszár Ágnes kolléganő által alapított gyógyszertár múltjáról és jelenéről beszélt. A gyógyszertár beteg centrikus hagyományát folytatva, a Patikanap főtémájaként meghirdetett „házi patika felülvizsgálat” rendszeres végzésével tovább erősítik a betegek gyógyszerészek iránti bizalmát.    

A megnyitó után a résztvevők kötetlen beszélgetést folytattak a gyógyszertárban folyó szakmai munkáról, a gyógyszerészi gondozás helyi megvalósításáról, a gyógyszerész-beteg kapcsolat helyi alakulásáról.


Budapest, 2016. június 1.                készítette: Szarvadyné       

             

A XIII. Patika Nap fővárosi ünnepségéről készült képes beszámoló ide kattintva megtekinthető!             

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6821966

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo