Slider_2_1
Slider2_2
Slider_5_2
Slider7_2
Slider2_1
Slider2_0
Previous Next

Ferenc pápa Vatikáni GyógyszertárFerenc pápa szeptember 18-án fogadta az alapításának 150. évfordulójára készülő Vatikáni Gyógyszertár munkatársait. Arra buzdította őket, hogy folytassák a legkiszolgáltatottabbak és a betegek érdekében végzett küldetésüket.

 

Ferenc pápa hétfőn találkozott a Vatikáni Gyógyszertár mintegy 150 szerzetes és világi alkalmazottjával, akik a patika alapításának jövő évi 150. évfordulójára készülnek. Köszönetet mondott nekik a szakmai felkészültséggel és elkötelezettséggel végzett munkájukért, valamint az őket jellemző befogadó lelkületért és készséges hozzáállásukért.

 

 

A pápa a Kelemen teremben tartott beszédében röviden felidézte a gyógyszertár történetét, amelyet 1874-ben a pápa és a bíborosok gyógyszertáraként alapított Boldog IX. Piusz pápa, megvalósítva ezzel elődje, XVI. Gergely álmát. A patikát az Istenes Szent János Betegápoló Irgalmasrendre bízták, akik több mint négy évszázada végzik egészségügyi és szociális szolgálatukat világszerte. A pápa külön kiemelte azt az értékes segítséget, amelyet a Vatikáni Gyógyszertár és az irgalmasrend nyújtott a II. Vatikáni Zsinat résztvevőinek, akik a világ minden tájáról érkeztek. A gyógyszertár idővel nemcsak a vatikáni alkalmazottakra és Vatikánváros lakóira terjesztette ki szolgáltatásait, hanem másokra is, akiknek olyan speciális gyógyszerekre van szükségük, amelyeket máshol nem tudnak beszerezni. Ma a kiszolgált emberek több mint ötven százaléka a Vatikánon kívülről érkezik.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

 

Forrás: www.vaticannews.va/hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6821058

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo