dr. Dobson SzabolcsSzámos olyan kollégával találkoztam-találkozom, akik gyógyszerészi hivatásuk gyakorlása során átélt, vélt vagy valós sérelmeik következtében csalódott, kiábrándult, megkeseredett emberekké váltak, akár már fiatalon is. Dr. Dobson Szabolcs, a Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság elnöke írása a PharmaOnline-nak.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: PharmaOnline

Szent Györgyi Albert Nobel díjas és Kossuth díjas orvos biokémikus. Fortepan 745351986. október 22-én hunyt el egyik legnagyobb magyar büszkeségünk, Szent-Györgyi Albert világhírű tudós, aki többek között, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen C vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért nyerte el a legrangosabb kitüntetést, az orvosi Nobel-díjat. Vajon gondolta volna akkoriban az idős mester, hogy harminc évvel halála után még mindig nem fogadtuk meg a tanácsait?

Hetenyi LaszloÚjsághír:
„Az állandó akciózással sem tudnak törzsvásárlókra találni a szolgáltatók és a kereskedők.”(Pl.: fogászat, vendéglátás…)

Az újsághír a kereskedelemben elharapódzott „kuponozással” kapcsolatos értékelése során megállapítja, hogy az ilyen jellegű vásárló csalogatással nem az adott szolgáltató illetve kereskedő iránti bizalom erősödik, hanem csak a pillanatnyi árengedmény révén – fél áron vagy 70-80% engedménnyel –, az adott termék minőségtől és szükséglettől független megvételét ösztönzi.

Zambori Nemeth EvaAsztalfiókban heverő gyógynövény-ágazati stratégiákból jól állunk, most is éppen készül egy. Két kérdés: készül-e egyszer olyan változat, amely valóban kitörési pontot jelenthet ennek az ágazatnak. A másik – lesznek-e olyan döntéshozók egyszer Magyarországon, akik nem csak szavak szintjén támogatják a szektort. A problémákról Zámboriné dr. Németh Éva egyetemi tanárral, a Budapesti Corvinus Egyetem Gyógy- és Aromanövények Tanszékének vezetőjével beszélgettünk.

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!