magyosz dr orban istvan emlekeremA Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége a hazai gyógyszeripar fejlődése érdekében tett kimagasló tevékenységek elismerésére 2009-ben emlékérmet alapított. Az emlékérem Dr. Orbán István, a MAGYOSZ alapító elnökének nevét viseli. Az elismerést hárman kapták meg az idei évben a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) május 10-i éves rendes közgyűlésén.

 

Az első díjazott, Dr. Béres József, aki 19 éve tölti be a BÉRES Gyógyszergyár Zrt. elnöki posztját. Munkásságát mélyen meghatározza a tudományosság és a megkérdőjelezhetetlen minőség, elkötelezett szolgálója a magyar márkák és hungarikumok felemelkedésének. 1989-ben édesapját támogatandó, a rendszerváltást követően elsők között megalakuló Béres Részvénytársaságban kezdett dolgozni. A Béres Csepp gyártására és forgalmazására szerveződött társaság tudományos igazgatójaként aktív szerepet játszott a vállalat elindításában, majd felépítésében. Ezt a munkát ismerte el a MAGYOSZ az emlékérem odaítélésével.

Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szintén elnyerte az emlékérmet. A szakember életét meghatározza a családi és tanárai neveltetéséből eredő nemzeti és keresztény értékrend szerint gondolkodásmód. Munkájában fáradhatatlanul és elkötelezetten szolgálja a hazai gyógyszerészet fejlődését, és nemcsak a gyógyszerészet szakmapolitikai formálásában vesz részt a Kamara elnökeként, hanem aktívan vállal szerepet a gyógyszerészek graduális és posztgraduális oktatásában. A hazai gyógyszerészeti szakmai újságírás elmúlt évtizedeinek meghatározó szakembere, jelenleg is felelős szerkesztője a Gyógyszerészet szakmai folyóiratnak.

Az idei évben posztumusz emlékérmet is kiosztott a szövetség, melyet Dr. Répási János okleveles vegyészmérnöknek, a kémiai tudomány kandidátusának, címzetes egyetemi docensnek, az Alkaloida Vegyészeti Gyár, majd a TEVA Gyógyszergyár korábbi Minőségirányítási igazgatója kapott. A hazai gyógyszergyári minőségbiztosítás alapjainak megszilárdítójaként nem csak saját szakmai tudását fejlesztette folyamatosan, hanem tudását és minőségszemléletét átadva segítette a hazai kollégáit is. Ezzel a tevékenységével hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gyógyszeripar évszázados tradíciói világszínvonalon tudjanak érvényesülni hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható!

Forrás: weborvos.hu
Fotó: magyosz