Slider_2_1
Slider2_2
Slider_5_2
Slider7_2
Slider2_1
Slider2_0
Previous Next

A Magyar Gyógyszerészi Kamara IX. Vándorgyűlését idén március 31-április 1-én (péntek-szombat) rendezi Kecskeméten a Három Gúnár rendezvényközpontban. A szervezést az országos szervezet és a területileg illetékes Bács-Kiskun megyei kamarai szervezet végzi.

Vándorgyűléseink elsődleges célja

- az aktuális szakmapolitikai kérdések és feladatok kamarai környezetben való megtárgyalása, valamint

- a helyi önkormányzati, egészségpolitikai, egészségügyi vezetőkel történő kapcsolatfelvétel és a helyi gyógyszerész-társadalommal való kapcsolatépítés.

A helyi politikai, egészségpolitikai, hatósági és szakmapolitikai vezetőkkel való egyeztetést a Vándorgyűlés hivatalos megnyitása előtti napon, március 30-án (csütörtökön) délután az országos elnökség és a Bács-Kiskun Megyei Szervezet vezetőinek részvételével tartjuk úgyszintén a Három Gúnár rendezvényközpontban.

Az idei vándorgyűlésnek különleges jelentőséget tulajdonítunk, hiszen:

- a gyógyszerészek többségi gyógyszertár-tulajdonlását előíró rendelkezések 2017. január 1-i hatályba lépésével lényegében lezárult a lakossági gyógyszerellátás rendszerében több mint negyedszázaddal ezelőtt megkezdődött rendszerváltás és

- január 5-én sajtótájékoztatón került bejelentésre, hogy a kormány kész a kamarával meglévő stratégiai megállapodás megújítására. Az előzetes egyeztetések értelmében erre előre láthatóan szeptemberben kerülhet sor.

Mindezek miatt a helyi egészségügyi és egészségpolitikai vezetőkkel történő (hagyományos) egyeztetésen és a régió gyógyszerészeivel való kapcsolatfelvételen túl a vándorgyűlésen

- fel kell mérnünk a lakossági gyógyszerellátás jelenlegi (a rendszerváltás 2016-os lezárása utáni) helyzetét,

- fel kell mérni a ránk váró kihívásokat és összegezni kell a teendőket,

- el kell kezdenünk a gyógyszerészet hosszú távú jövőképének kialakítását és

- mindezek figyelembe vételével meg kell fogalmaznunk mindazon célokat és javaslatokat, amelyeket a kormánnyal megújítandó együttműködés keretei között egyfelől kérni szeretnénk, másfelől vállalni tudunk.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: mgyk.hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6809197

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo