A Fővárosi Nyugdíjas Gyógyszerészekért Alapítványa gazdálkodását a hatályos jogszabályok alapján végzi.

 

Az alapítvány 2020. évi szakmai és kulturális programjairól részletesen beszámoltunk az MGYK Budapesti Szervezetének közgyűlésén (2020.10.20-án).
E beszámoló, a Budapesti Patikus honlapján megtekinthető.


Pénzügyi munkánkat a Kuratórium felügyeli. Tagjai: Vajda Róbertné dr., Pergéné dr. Nagy Klára és a Felügyelő Bizottság ellenőrzi: Tagjai: dr. Benyhe Kálmán, Barnabásné dr. Nagyobb Zsuzsanna, Bogárné dr. Szabó Ilona.
A koronavírus járvány elhúzódó ideje miatt, sajnos az Alapítvány a szokásosnál kevesebb szakmai összejövetelt tudott szervezni.

 

• Januárban dr. Valiskó kolléganőnket hívtuk, aki az elmúlt időszak tanulságos, etikai kérdéseiről, megoldásairól beszélt. .
• Februárban: dr. Kleiner Dénes (SE Egyetemi Gyógyszertár) tartott előadást a CBD olajokról, amivel kapcsolatban megosztó vélemények keringenek.
• Júliusban a Bálnában találkoztunk, ahol a Covid hatásairól, szövődményeinek tüneteiről, a lehetséges prevencióról tartott összefoglalót: dr. Pálffy Beáta
• Augusztusban a Millennium Házában jártunk, ahol igen színvonalas művészeti látogatásban lehetett része a látogatóknak.
• Szeptemberben a Filozófusok kertjében voltunk, ahol dr. Ray Erzsébet tartott nekünk tárlatvezetést a szobor-csoportokról, és az ott található ipari létesítményekről. Itt már komolyan készültünk az előre jelzett 3. hullámra, ahol a kifejezetten virucid és már nem kellően hatékony baktericid fertőtlenítőszerekről beszélgettünk.(dr. Pálffy Beáta szakirodalmi gyűjtései alapján), miután a kapott kézfertőtlenítőket, védő-kesztyűket is szétosztottuk.
• Minden hónapban,1-2x telefonon is érdeklődtem Klub tagjaink egészségi állapota felől. Ha volt egészségi probléma azt átbeszéltük.
• Decemberben az MGYK Budapesti Szervezetének minden tagja azon szorgoskodott, hogy meleg szervező szeretetével gondoskodjon a „Karácsony” ünneplésén. A kapott ajándékokat dr. Vajdáné Zsuzsa Társ-elnökkel összeállítottuk és megszerveztük a szétosztást. Gondoskodtunk arról is, hogy az ágyban vagy otthonban fekvő gyógyszerészek is még időben élvezzék ezt a figyelmet.

 

A Kuratórium és a Felügyelő Bizottság tagjai, egyhangúan elfogadták a szakmai és a mellékelt pénzügyi beszámolót.

 

dr. Pálffy Beáta

A Fővárosi Nyugdíjas Gyógyszerészekért Alapítványa elnöke
2021.05.25.