A Nyugdíjas Klub 2019. december 11-én tartott karácsonyi ünnepi összejövetele meghitt, szeretetteljes hangulatban telt.


Nagy örömünkre a rendezvényen részt vett Dr. Hankó Zoltán a MGYK elnöke és Dr. Hetényi László a Budapesti Szervezet elnöke.
Gyógyszerészi hivatásunkról, Kamaránk tevékenységéről, az aktuális jogszabályi változásokról és tudnivalókról, a megvalósítandó feladatokról hallottunk sok érdekeset Dr. Hankó Zoltán elnök úr előadásában.

A Nyugdíjas Klub tevékenységéről elismerően szólt Dr. Hetényi László elnök úr, s az eddigiekhez hasonlóan Klubunk jövőbeni támogatásáról, továbbá a Budapesti Szervezet felelősségteljes, a Kamara kitűzött céljai megvalósítására irányuló munkájáról tájékoztatott minket.


Dr. Pálffy Beáta klubvezetőnk az elmúlt három év történéseit összegző előadásában többek közt felelevenített sok, számunkra kedves és emlékezetes összejövetelt, kirándulást.


Dr. Gál Emese kolleganő – a közelmúltban elhangzott, a zuglói gyógyszertárakról szóló előadása után- most a XIV. kerületi gyógyszergyárakkal ismertetett meg minket. Ennek során érdekes „időutazás”-on vehettünk részt. A vetítéssel színessé tett összefoglalóban hallhattunk azon régebbi gyógyszertári illetve kisüzemi gyógyszertechnológiai műveletekről, gyártási eljárásokról, amelyek továbbfejlesztve a mai gyógyszergyártás elődjének tekinthetők.
Egy-egy, a múlt században előállított neves készítmény hallatán nosztalgia ébredt bennünk…
A múltat idézve elgondolkoztunk azon is, hogy bizony a gyógyszerészi hivatást minden korban példamutatóan gyakorló, elismerésre méltó szakmai ismeretekkel rendelkező Kollegáink előtt méltán tiszteleghetünk!


A karácsonyi díszbe „öltözött” Macesz étterem, s gasztronómiai kínálata növelte az ünnepi hangulatot.
Összejövetelünket szeretetteljessé tette az egymás felé fordulás, a jelenlévők közti baráti beszélgetés, a karácsonyi ünnepekre és az új évre vonatkozó sok-sok jó kívánság.


Köszönet minden Vezetőnek, Szervezetnek és Közreműködőnek a támogatásért, hogy mindezt lehetővé tették!
Köszönjük, hogy kedves karácsonyi ajándékokkal leptek meg mindannyiunkat!

 

Lejegyezte:


Dr. Korzenszkyné Dr. Váry Márta
szakgyógyszerész
a MGYK Budapesti Szervezete
Nyugdíjas Klubjának tagja