Tisztelt Intézményvezető!


Ezúton tájékoztatom AZ ELEKTRONIKUS RECEPTTEL KAPCSOLATOS, 2020. JANUÁR 1-JÉVEL ÉLETBE LÉPŐ VÁLTOZÁSOKRÓL.

 

Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 24. § (2b) bekezdése 2020. január 1-jével hatályát veszíti.

 

2020. JANUÁR 1-JÉTŐL AZ ORVOS NEM KÖTELES FELÍRÁSI IGAZOLÁST KÉSZÍTENI ÉS ÁTADNI A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY FELÍRÁSÁT KÖVETŐEN. A BETEG KÉRÉSÉRE, VALAMINT 14 ÉVEN ALULI PÁCIENSE RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ VÉNYÍRÁS ESETÉN TOVÁBBRA IS MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ annak kiállítása és átadása.

 


A 2020. JANUÁR 1. UTÁN amennyiben kiállításra kerül felírási igazolás, annak TOVÁBBRA IS NEAK VÉNYEN kell megvalósulnia, és az eddig megszokott módon AZ ORVOS ALÁÍRÁSÁVAL ÉS BÉLYEGZŐJE LENYOMATÁVAL SZÜKSÉGES ELLÁTNI. A felírási igazolást pedig a gyógyszertár továbbra is KÖTELES MEGŐRZÉSRE MEGTARTANI. A JOGSZABÁLY-MÓDOSÍTÁS JELENLEG FOLYAMATBAN VAN, és várhatóan még 2019 decemberében kihirdetésre kerül.

 

Ezúton kérjük, tájékoztassa munkatársait, hogy további értesítésig a jelenleg érvényes szabályokat kövessék. A szükséges jogszabály-módosítások elfogadásáról, annak kihirdetését követően tájékoztatni fogjuk Önöket.


További kérdései esetén kérjük, keresse az EESZT Kontakt Center munkatársait a +36 1 920 1050-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.


Szíves együttműködésüket előre is köszönjük!


Üdvözlettel,


Gondos Miklós
Főigazgató
Állami Egészségügyi Ellátó Központ

 

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6783381

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo