gyorEgy szép májusi napon ellátogattunk Magyarország műemlékekben gazdag barokk városába, Győrbe.
13 vállalkozó szellemű, derűs kolléga úgy döntött, hogy bevállalja az egynapos kirándulás minden fáradságát, hogy megnézze, mi minden változott az elmúlt pár évben a városban?

Budapest és Győr között nagyon jó a vonatközlekedés, másfél óra az út. A pályaudvar közvetlenül a városközpontban van, ahonnan az út egyenesen a Városháza előtti térre vezet. Ez az impozáns tér központi szerepet tölt be a város életében. Innen indul az út a régi városháza, az Esterházy-palota, a kéttornyos Szent Ignác-templom és a sétálóutca (Baross út) felé. Számos megújult üzlet, hangulatos teraszos cukrászda és étterem csalogatja a járókelőket. Természetesen felkerestük a Széchenyi téren, a Gyógyszertárban látható Patika múzeumot és még számos egyházi és történelmi nevezetességet.
Végig sétáltunk a kettős hídról megközelíthető Radó sétányon és tisztelegtünk a Szent korona és a Szent Jobb melletti legnagyobb szakrális emlékünk, a Szent László Herma előtt. Felkerestük a Markó Iván szellemisége által létrehozott Győri Balett táncház épületét. Megnéztük Borsos Miklós és Kovács Margit állandó kiállítását és megálltunk a városra jellemző „fröccs” terasznál is. Egy árnyas helyen megpihentünk és ebédeltünk. A késői ebéd után még egy utolsó pillantást vetettünk a kettős hídról a meseszépen felújított óvárosra, megkóstoltuk a „helyiek szerinti” legjobb fagylaltot, melyet a pályaudvarig sétálva el is fogyasztottunk. Egy nagyon szép, tartalmas napban volt része annak a 13, figyelmes szeretettel egymásra figyelő Kollégának, aki erre az útra eljött.


Jó volt velük! 


2018.06.04.

Pálffy Beáta