Dr. Nyíri László - dr. Nyíri László, a MGYK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet elnökeAz idei Vándorgyűlést az MGYK országos elnöksége és az MGYK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete közösen szervezte. Az összejövetel első napján – immáron hagyományosan – a részvevők a vendéglátó megye politikai, egészségpolitikai és hatósági vezetőivel találkoztak.

A rendezvény az országos elnökség és a Területi Elnökök Értekezlete közös értekezletével vette kezdetét március 21-én délelőtt a Miskolc-Lillafüreden, a Hunguest Hotel Palota szállóban. (Az erről szóló beszámolónkat hamarosan olvashatják honlapunkon.) Ezt követően a részvevők Borsod-Abaúj-Zemplén megye politikai, egészségpolitikai és hatósági vezetőivel találkoztak.

 

A találkozó dr. Nyíri László, a vendéglátó MGYK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet elnöke – aki a moderátor szerepét is betöltötte – köszöntő szavaival vette kezdetét. A meghívott vendégek – Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, dr. Nyeste Mária NEAK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Finanszírozási és Ártámogatási Osztály vezetője, dr. Cziáky Tamás, a MOK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet elnöke, dr. Kázár Ágnes, a Praktizáló Háziorvosok Szövetsége területi vezetője, dr. Örkényi Dorottya, Praktizáló Háziorvosok Szövetsége, dr. Tantó Miklós, az MGYT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet elnöke és dr. Kun Lajos regionális tiszti főgyógyszerész –köszöntése után hangsúlyozta, hogy a találkozó fő célja ezúttal is a kapcsolatfelvétel, illetve a közös feladatok áttekintése.

A továbbiakban a gyógyszerellátás helyzetéről tartott rövid ismertető előadást, különös tekintettel arra, ami a számok mögött található. Mint mondta, az ismertetett adatokat többféleképpen lehet értelmezni, bizonyos médiumok az utóbbi időben inkább a negatívumokra helyezték a hangsúlyt. Végezetül „Magyar gyógyszerész 2019” címmel egy diát vetített ki, amely azt hivatott bemutatni, hogy egy mai gyógyszerész idejének nagy részét az adminisztratív feladatok elvégzése tölti ki. „A digitalizáció remek dolog, de nem szabad, hogy gátja legyen a szakmai tevékenységnek” – hangzott el.


Forrás: mgyk.hu
Fotó: Dr. Nagy Vilmos