A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége és a Területi Elnökök értekezlete 2022. március 1-i együttes ülésén az alábbi felhívás közzétételéről döntött:

 

A Kamara elnöksége és a Területi Elnökök Értekezlete, mint az élet és egészség védelmére felesküdött gyógyszerészek köztestületének vezető testületei a kamarai tag gyógyszerészek és a gyógyszertári vállalkozások vezetőinek figyelmét felhívják arra, hogy az orosz-ukrán háborúban veszteséget szenvedett, anyagi biztonságuktól megfosztott és lakóhelyüket elhagyni kényszerülők megfelelő életkörülményeinek a biztosításában való tevőleges részvételünk fontos feladat. Ezért kéri, hogy a hazánkban kibontakozó szolidaritási akciókhoz a gyógyszerészek és a gyógyszertári vállalkozások is csatlakozzanak.

 

Mivel a gyógyszerek adományozásához kapcsolódó eljárásrend – szakmai és gyógyszerbiztonsági szempontok miatt – szűk mozgásteret biztosít, javasoljuk, hogy támogatásukat elsősorban pénzadományok formájában juttassák el azoknak a professzionális segélyszervezeteknek, ahol biztosított, hogy adományukat teljes egészében a rászorulók célzott megsegítésére fordítják.

 

A Kamara elnöksége az elnökségi tartalékalap terhére, a fenti célból, 1 millió forintot utal át az Ökumenikus Segélyszervezet számlájára.

 

Budapest, 2022. március 1.

A Kamara elnöksége képviseletében
Dr. Hankó Zoltán elnök

 

A Területi Elnökök Értekezlete képviseletében
Dr. Nyíri László elnök

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo