A Magyar Közlöny 144. számában megjelent a Kormány 449/2021. (VII. 29.) Korm. rendelete a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről.

 

 

A rendelet 1. § (1) bek. b) pontja értelmében a közvetlen lakossági gyógyszerellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál sem hozható létre olyan jogviszony, amelynek keretében „az egészségügyi tevékenységet olyan az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003.  évi LXXXIV.  törvény 4. § a) pontja szerinti egészségügyi dolgozó, illetve az Eütev. 4.  § c) pontja szerinti rezidens végezné, aki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltást (a továbbiakban: védőoltás) nem vette fel”. Tehát a közforgalmú és a fiókgyógyszertárban foglalkoztatottakra is vonatkozik a védőoltás kötelező felvétele.

 

Ezen kötelezettség alól „mentesül az a foglalkoztatott, aki részére egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele”, és ezt a rendeletben körülírt orvosi szakvélemény is alátámasztja.

 

„Egydózisú” védőoltás esetén a védőoltást, kétdózisú védőoltás esetén az első dózisát szeptember 1-ig fel kell venni. További részletek olvashatók a Közlönyben, illetve a Gyógyszerészi Hírlapban részletesebb ismertetést is megjelentetünk.

 

 A védőoltás felvételének szervezésében – szükség esetén – a korábbiakhoz hasonlóan a Kamara segítségét biztosítani fogjuk.

 

Budapest, 2021. július 30.

 

Dr. Hankó Zoltán
elnök

 

pdf Kormány rendelet másolata gyógyszertári tájékoztatás céljára (171 KB)

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo