Ma (2020. szeptember 11.) búcsúzunk el dr. Szabó Sándortól,SzaboS

a Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnökétől.

 


Kedves Sándor!

 


„Ora et labora!” Életedet, személetedet meghatározó pannonhalmai évek után lettél – az akkori korra jellemző nehézségek után – gyógyszerészhallgató és végül 1965-ben gyógyszerész. A haza gyógyszeriparban – a mai EGIS jogelődje EGYT-ben - helyezkedtél él. Voltál kísérleti üzemvezető, gyógyszerismertető osztályvezető, majd orvosi főosztályvezető, végül a gyógyszer-külkereskedelemben is kipróbálhattad magad. Kiváló szakmai ismereteid mellett a széleskörű műveltséged tett ismert és elismertté a gyógyszerészek között.

 

 

Volt tehát tapasztalatod bőven, amikor eljött 1990-ben a rendszerváltozás, és a már előző évben megalakult Magyar Gyógyszerészi Kamara tisztújítása és kis rábeszélésemre elfogadtad a jelölést és elnökévé választottak. Berobbantál a gyógyszerészi közéletbe! A Kamara elnökeként -1990-1998 -meghatározó szereped lett a gyógyszerészet átalakulásában, a gyógyszertári gyógyszerészet magánosításában és megújulásában.

 

Tiszteletbeli elnökként életed utolsó napjáig őriztél és óvtál minket. Harminc éven át bíztattál minket és küzdöttél értünk. Legyen önbecsülésünk, legyünk szerényen büszkék hivatásunkra és tudásunkra, a doktori cím erre kötelez. Ora et labora!

 
Isten Veled! Nyugodj békében!

 

Budapest, 2020. szeptember 11.

 

Dr. Hetényi László
MGYK BP elnök

 

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

ogyei logo epapir mgyk  aeek logo  neak logo

  gyoftex logo hum2magyosz newelogo