Tisztelt Gyógyszerésznők és Gyógyszerész Urak!

 

Budapesti gyógyszerészek fordultak az MGYK Budapesti Szervezetéhez az alprazolanum hatóanyag tartalmú készítmények beszerezhetőségével kapcsolatosan.

 

A mai napon egyeztettem dr. Feller Antal úrral, a Hungaropharma vezérigazgatójával a témában.

Az alprazolanum hatóanyag tartalmú készítmények rendelési módjának megváltozásakor (5 példányos rendelés) gyorsan, jelentős mennyiségű rendelés érkezett a gyógyszertárak részéről.

Az igények kielégítése után az új készletet a nagykereskedőnek is 5 példányos megrendelővel kellett beszerezni a gyártótól.

A készlet feltöltés megtörtént.

 

A nagykereskedőhöz beérkező rendeléseket kézi rögzítéssel kell bevinni a gépbe, ezért a rendelkezésre álló szakszemélyzet, bővítése folyamatban van.

 

A Gyógyszer Nagykereskedők Szövetsége írásban fordult az OGYÉI és a Minisztérium illetékeséhez, hogy elektronikus rendelést és adatrögzítést engedélyezzenek. Rendelkezésre áll az a lehetőség, hogy a rendelő gyógyszerész személyét, az adat fogadását végző nagykereskedelmi munkatársat elektronikusan azonosítani tudják. Engedély esetén a módszert a nagykereskedő bevezeti.

 

Ameddig az elektronikus feldolgozás nem indulhat, addig a gyorsabb szállítás érdekében a kábítószereket külön rendelőlapon igényeljék a gyógyszertárak, valamint külön 5 példányos megrendelővel kérjék a P4-es termékeket.

 

A nagykereskedő az adatfeldolgozást gyorsítani fogja, hogy a termék beérkezésről, vagy az anulálásról minél hamarabb értesüljenek a patikák.

 

Fokozott együttműködést és megértést kér a Hungaropharma vezetése.

 

Budapest, 2020. január 28.

 

Dr. Potocsny Mária

MGYK Budapesti Szervezete

alelnök