Horváth PéternéDr. Horváth Péterné, (sz.: Boga Zsuzsanna ) 1949. december 10-én született Budapesten.
A Felvidékről kilakoltatott családjában nem volt gyógyszerész, csak a hivatás szépsége vonzotta a pályára. 1973-ban végzett a SOTE Gyógyszerésztudományi Karán.
A gyógyszerész házaspár Dunaújvárosban kezdte pályafutását, majd onnan Várpalotára kerültek. Ezalatt gyógyszertári gyógyszerészként és kórházi főgyógyszerészként is dolgoztak.

1988-ban visszakerültünk Budapestre ahol Zsuzsa előbb a 203-as (ma Szent Margit Gyógyszertár), majd a 601-es (ma Teréz Gyógyszertár) gyógyszertárakban dolgozott.
Negyedik gyermekünk születése után - a megváltozott körülmények következtében – 2002. márciusában megalapította a Kiscelli Patikát.
Szívügyének tekintett a környezetvédelmet, ezért a környezettudatos tevékenység propagálásával és gyakorlásával is kitartóan foglakozott. A szemlélet széleskörűvé tétele érdekében 2003-ban létrehozta a "Gyógyszerészek a Földért Környezetvédő Alapítvány" –t, melynek haláláig kuratóriumi elnöke is volt.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara 2014-ben a magyar gyógyszerészetért végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége és hivatása iránti elkötelezettsége elismeréseként a "Pro Homine Nobile Pharmaciae" díjat adományozta részére.

 

A temetés 2018 június 25-én 12:00 órakor a Farkasréti temetőben lesz katolikus szertartás szerint.
Gyógyszerész férje, négy gyermeke és négy unokája gyászolja és őrzi felejthetetlen emlékét!

A gyógyszerészek családja őrzi felejthetetlen emléked!
Nyugodjál békében! Isten nyugosztaljon!

 

MGYK Budapesti Szervezet Elnöksége

 

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6783090

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo