Tisztelt Végfelhasználó Partnereink!

A HUMVO Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1066 Budapest, Mozsár u. 16., a továbbiakban: „Társaság” vagy „HUMVO”) az alábbiakról tájékoztatja Önöket.

 

A HUMVO – mint ún. nemzeti gyógyszer-verifikációs szervezet – jelenlegi fő feladata a magyarországi gyógyszer-azonosítási rendszer (a továbbiakban: „Nemzeti adattár”) működtetése. Annak érdekében, hogy a Végfelhasználók1 a Nemzeti adattár szolgáltatásait igénybe vehessék, szerződést kell kötniük a HUMVO-val. A Nemzeti adattár használata minden Végfelhasználó számára elengedhetetlen, tekintettel arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a gyógyszerek egyedi azonosítójának eredetiség-ellenőrzése és deaktiválása 2019. február 9-től kötelező.

 

A HUMVO, a Végfelhasználóknak a Nemzeti adattárhoz való csatlakozásának lehetővé tétele érdekében honlapján (http://humvo.hu/letoltheto-dokumentumok) közzétette a Nemzeti adattár Végfelhasználók általi használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket, valamint az ennek elválaszthatatlan részét képező egyedi szerződést (a továbbiakban együttesen: „Szerződés”).

 

A HUMVO 2021. március 1-én e-mailben, illetve a honlapján közzétett tájékoztató útján értesítette Partnereit arról, hogy a HUMVO Igazgatósága 3/2021. (02.16.) számú Igazgatósági Határozatával a Szerződés egyes rendelkezéseinek módosítása mellett döntött.

 

A módosítások elsődleges indoka, hogy a HUMVO 2021. március 31. napjától fogva lehetővé kívánja tenni valamennyi Végfelhasználó Partnere számára, hogy a HUMVO és az adott Partner között létrejött Szerződéssel kapcsolatos valamennyi művelet (így különösen: adatváltozás bejelentése) elektronikus úton, a HUMVO által üzemeltetett ügyintézési felület (a továbbiakban: „Portál”) útján kerülhessen végrehajtásra, felváltva a jelenlegi, papír alapú ügyintézési módot. A HUMVO-val még nem szerződött Végfelhasználók szintén elektronikus úton, a Portálon keresztül kezdeményezhetik a Szerződés megkötését. Mindezen változások a HUMVO jelenlegi, illetve leendő Partnerei adminisztratív terheinek csökkentését és az ügyintézés hatékonyságának növelését célozzák.

 

A HUMVO ezúton tájékoztatja Partnereit arról, hogy a Szerződés módosításai 2021. március 31. napján hatályba léptek.

 

A Portál funkciói a Végfelhasználó Partnerek számára a Portálon (https://portal.humvo.hu/hu-HU/) történő regisztrációt követően válnak elérhetővé. A HUMVO minden egyes Partnere számára külön e-mailt fog küldeni, amely tartalmazni fogja a Portálra való regisztrációhoz szükséges technikai lépések leírását. Ezen e-mail-ek megküldéséig Önöknek, mint a HUMVO szerződött Partnereinek további teendőjük nincs. Kérjük tisztelt Partnereinket, hogy az említett e-mail megküldéséig a Portálon ne regisztráljanak, illetve kövessék a megküldésre kerülő e-mail-ben foglalt utasításokat.

 

A Portál használatához szükséges technikai lépések leírását a felhasználói kézikönyv tartalmazza, amelynek az egyes felhasználói típusok részére szóló kivonatai a következő linken érhetőek el: http://humvo.hu/ugyintezesi-felulet.

 

A Szerződés alapján a HUMVO által nyújtott szolgáltatás, valamint a Végfelhasználó Szerződésben rögzített fő kötelezettsége nem változik.

 

Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét. Kérdés, észrevétel esetén a HUMVO illetékes kollégái rendelkezésükre állnak az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve a +36 1 610 5721-es telefonszámon.

 

Budapest, 2021. március 31.

 

Török Gábor
HUMVO Nonprofit Zrt.
Ügyvezető igazgató

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6817372

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo