Nem csak a banki, de bizony az egészségügyi adataink is értéket képviselnek, így nem meglepő, ha ezeket a rendszereket is folyamatosan külső támadások érik. Az új kihívást napjainkban a kiberbiztonság jelenti már ezen a területen is, amire az egyetlen megoldás: folyamatosan fejleszteni.

 

Egészségügyi adatok ma már csak a digitális térben keletkeznek, és a modern orvostudomány számos hálózatba kötött eszközt használ. A kiberbiztonság ezen a területen meghatározóbb, mivel éppen úgy érinti az egyént, mint azokat az állami és magánszolgáltatókat, akik végig kísérik a betegutakat. Az adatok védelmének ezért még nemzetbiztonsági szempontból is van jelentőségük. A kritikus fontosságú ágazatok esetében az egészségügy ilyen fenyegetések esetén akár rendszerszintű összeomlásokhoz is vezethet, amely akár emberéleteket is követelhet.

 

Az Európai Unió az év elején fogadta el azokat a hálózati és információs rendszerek biztonságára vonatkozó új irányelveket (NIS2 - Network and Information System 2), amelyeket jövő őszig minden tagállamnak be kell illesztenie saját jogrendszerébe. Ez a remények szerint jelentősen hozzájárulhat a kiberbiztonság növeléséhez, hiszen számos területre kiterjed és számos szereplőt érint.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható!

Forrás: pharma-index.hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6815504

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo