Az OGYÉI Ellenőrzési Főigazgatóság által megjelentetett tájékoztató anyag ismerteti a közforgalmú gyógyszertárak tevékenységére vonatkozó szabályrendszert, hogy ezáltal is egységessé tegye a gyógyszertárak működését, segítve a gyógyszertárak belső minőségügyi rendszerének fejlesztését.

 

segédlet témakörei gyakorlatilag átölelik a gyógyszertárak működésével kapcsolatos összes kérdéskört, mint a személyi, tárgyi feltételek, a gyógyszertárak működési, szolgálati rendje, a forgalmazott termékek készletezése és tárolása, a gyógyszertárak szakmai kiadványai és nyilvántartásai. Emellett konkrét segítséget ad a gyógyszerek vényre történő, vény nélküli, illetve a vényköteles gyógyszerek vény nélküli kiadásával, és a megrendelőlapra történő expediálással kapcsolatosan. Ahogy az állatorvosi vényekre, külföldi vényekre történő gyógyszerkiadás is egy külön témakör, és - nem utolsó sorban - a fokozottan ellenőrzött szerek kezelésével kapcsolatos kérdéskört is tárgyalja.

Figyelmébe ajánljuk cikksorozatunkat, amely ugyan nem helyettesítheti a segédlet tanulmányozását, de áttekintést nyújt róla:

Önellenőrzési segédlet I. >>

Önellenőrzési segédlet II. >>

Önellenőrzési segédlet III. >>

 

Szerző: Huszár Zsoltné Dr., szakgyógyszerész

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: pharmindex-online.hu