Elavultak a hagyományos modellek az egészségügyben.

Alapjaiban alakulhat át a diagnosztikai ellátás, de a gyógyszergyártás hatékonysága is jelentősen növelhető a mesterséges intelligenciának köszönhetően.

 

 

Globálisan egyre nagyobb teret nyer a digitális egészségügy, és az egészségügyi ellátás hagyományos modelljei - amennyiben ez alatt a gyógyszerek vagy terápiák biztosítását értjük - idejétmúlttá váltak. A hatékonyságnövelés eszköze lehet, ha a vállalatok aktív szerepet vállalnak a digitális forradalom támogatásában a betegellátástól a megelőzésen és a diagnosztikán át a monitorozásig.

 

A fejlesztések egészségügyi ökoszisztémába való mélyebb beágyazódásához új típusú együttműködésekre is szükség van a szereplők között. A Novartis a mesterséges intelligencia (MI) bevonásával ért el sikereket a hematológia területén, ennek köszönhetően jelentősen javultak a terápiás eredmények – erről Anna Loughra, a Novartis lengyel leányvállalatának digitális és innovációs vezetője számol majd be a 2022. november 22-én megrendezésre kerülő 3. Digital Health Summit-on.

 

Itthon az egészségügy digitális átállását biztosító Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) központi adatbázisába az indulás óta eltelt öt évben közel 2 milliárd betegellátáshoz kapcsolódó adat került be. Az EESZT a kulcsa annak az elvárásnak, hogy a lelet utazzon, ne a beteg – hangsúlyozza Szabó Bálint, az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK) ügyvezetője. A rendszert egységes koncepció mentén folyamatosan fejlesztik.

 

A digitalizáció jelentette kihívásokról, buktatókról és megoldandó feladatokról lesz szó 2022. november 22-én a 3. Digital Health Summit-on.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Forrás: pharmaindex-online

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6817684

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo