Nemcsak a húsleves és a pörkölt fantasztikus ízéhez járul hozzá, de a fogyást is elősegíti. Ezt a különleges gyógy- és fűszernövényt ugyanis az egyik legerősebb zsírégetőként tartják számon.

 

 

A zeller legnagyobb értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és néhány nyomelem is; levele illóolajokban és flavonoidokban (gyógyhatású vegyületcsoport) gazdag. A fogyókúrázók is örülhetnek: emésztésjavító, méregtelenítő hatását az ókor óta ismerik. Ha ez nem lenne elég az egyik leghatásosabb negatív kalóriás zöldségként is tartják számon: magas a rosttartalma, így gondoskodik arról, hogy szervezet megtisztuljon a lerakódott salakanyagoktól, az anyagcsere pedig visszaálljon a rendes kerékvágásba.

 

A méreganyagok távozásával a kiválasztó folyamatok is hatékonyabbak lesznek. Rostjai mellett vízhajtó tulajdonsága miatt is szerethető: megszabadít a sejtek között felgyülemlett fölösleges folyadéktól, így garantáltan búcsút mondhatsz a hasi és fenéktáji pluszkilóknak. Fogyasztásával helyreállítható a szervezet sav-bázis egyensúlya, és az éhségérzetet is csökkenti.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható

Forrás: femcafe.hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6816354

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo