Cambridge University Press-ben publikált friss tanulmány szerint a vírusszennyeződés 10-szer magasabb volt akkor, amikor a rosszul mosott kezet kézszárítóval szárították, mint amikor papírtörlőt használtak.

 

A WHO kezdeményezésére 2009. óta május 5-e a Kézhigiéniás világnap kampányának mottója: A másodpercek életeket mentenek – Moss kezet!

 

 

A tárgyak (pl. telefon, sztetoszkóp) felületek tárolóként szolgálhatnak a mikroorganizmusok számára, így az előkészítő tanulmány megkérdőjelezi a kézszárítógépek használatát a kórházakban!

 

AKKOR HÁT MILYEN A HELYES KÉZMOSÁS?

 

Mivel helyes kézfertőtlenítés nélkül nincs vírus elleni védekezés, ezért a Lucart a vállalkozásoknak nyújtott platformján ismét bemutatta a helyes szappanos kézmosás menetét és a helyes kézbedörzsölést is arra az esetre, ha nem áll rendelkezésre szappan és víz. A helyes technika mellett az idő sem mindegy: a kézmosás min. 40, a kézbedörzsölés pedig legalább 20 másodpercig tartson! Sőt, kézmosáskor a csukló területéről se feledkezzünk el, a vízcsapot pedig papírtörlő segítségével zárjuk el, ha nem otthon vagyunk.

 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: medicalonline.hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6782810

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo