Egy szisztematikus elemzés bizonyította, amit a klinikusok már korábban is feltételeztek: a SARS-CoV-2 vírussal fertőzött betegek legalább egy harmadánál soha nem jelentkeznek tünetek.

 

2021. januárban közölt cikk szerzői  szerint az, hogy három fertőzött személy közül egy tünetmentes marad,  rendkívül aggasztó a járvány terjedése szempontjából.

 

Ezért azt is  felvetik, hogy azonosításuk, felkutatásuk érdekében talán  változtatni kellene a tesztelési eljárásokon. A népegészségügyi hatóságok figyelme egyre inkább a jobban fertőző, valószínűleg halálosabb SARS-CoV-2 variánsok felé irányulnak, az új elnöki adminisztráció megpróbál megfelelni a vakcina-elosztás óriási követelményeinek.

 

A szisztémás felmérésben 1.8 millió személy adatait összegezték, amelyeket 43 féle PCR vizsgálat és 14 felé antitest vizsgálat során gyűjtöttek  2020. november 17-éig.

 

A cikk állítása szerint a legjobb minőségű bizonyítékok Angliából és Spanyolországból érkeztek: Angliából 365.000, Spanyolországból 60.000 szerológiai lelet. A tünetmentes esetek azonos arányban fordultak elő: Angliában 32,4%-ban, Spanyolországban 33%-ban, igen figyelemre méltó, hogy az angol és a spanyol nemzeti antitest felmérés csaknem azonos eredményekkel járt: a SARS-CoV-2 fertőzöttek egyharmada teljességgel tünetmentes.

 

Hosszú ideig tartott, míg a tünetmentes fertőződés és fertőzés továbbadás lehetőségét elismerték: Dr. Camilla Rothe egy éve számolt be a tünetmentes átvitel lehetőségéről, akkor a @NEJM cáfolta ezt és tudománytalannak tartotta az állítást. A TIME magazin viszont később Rothe-ot beválasztotta a 2020-as év első 100 legbefolyásosabb emberei közé.

 

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható!

Forrás: otszonline.hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6782724

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo