allergia 30A gyógynövények és a gyógyszeripar nem konkurensek, sokkal inkább kiegészítik egymást – mondja Zámboriné dr. Németh Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kara Gyógy- és Aromanövények Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, akit a farmakoterápia és a fitoterápia viszonyáról kérdeztünk.

nicotinell ragogumiA patika olyan népegészségügyi találkozóhely, ahol kiteljesedhet a gyógyszerészeknek az ellátásban, a népegészségügyi mozgósításban vállalt szerepük – idézi Szócska Miklóst az MTI.

200413266-001A magyarok nem éppen rózsás egészségügyi állapotán javítana a szakállamtitkárság bő egy hónapja bevezetett intézkedése, amely új eszközt ad a gyógyszerészek kezébe, hogy kiszűrjék: szedik-e a krónikus betegek a gyógyszereiket, és nem szednek-e összevissza mindenféle, egymás hatását gyengítő szert. A Heti Válasz Online látleletéből kiderül: a papíron jó elképzelésnek látszó módosítás a gyakorlatban nem igazán működik. Egyelőre.

gyogyszereszi gondozas2013.03.27.-vel közzétételre került az Emberi Erőforrások Minisztériuma - Egészségügyért Felelős Államtitkárság gondozásában az Egészségügyi Szakmai Kollégium szakmai irányelve, Alapszintű gyógyszerészi gondozás keretében végzett gyógyszerbiztonsági ellenőrzés címmel.
A dokumentum teljes terjedelemben itt letölthető!
Forrás: GYEMSZI

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!