Tisztelt Gyógyszerész Kollega!
Tisztelt gyógyszertárban dolgozó Kollegák!
 
 
Ebben az embert próbáló nehéz helyzetben, amit a koronavírus járvány elleni védekezés jelent, fokozottan számítunk az Önök helytállására is, hiszen most valóban elengedhetetlen az egészségügyi ellátórendszer szereplőinek az együttműködése.
 
A rendkívüli helyzetre tekintettel kérem Önöket, hogy a gyógyszertárak zavartalan működésének érdekében továbbra is tegyenek meg mindent.
 
Kérem, hogy saját maguk és gyógyszertáruk személyzete védelmére fordítsanak fokozott figyelmet. Erre a személyes védőeszközök alkalmazásával és a gyógyszertári munkakörülmények járványügyi szabályoknak való folyamatos megfelelésével tudnak a legtöbbet tenni.
 
A Kormány folyamatosan értékeli a helyzetet és a változásokra figyelemmel napi szinten dönthet a szükséges beavatkozásokról, ideértve a jogalkotás eszközeinek felhasználását is.
 
Kérem, hogy kísérjék figyelemmel a kormányzati intézkedéseket és a tisztifőorvos és a tisztifőgyógyszerész iránymutatásait.
 
Végül kérem Önöket, hogy ebben a rendkívüli helyzetben segítsék elő a lakosság nyugalmának megőrzését, a pánikhelyzet elkerülését. A szakmai elhivatottság, amivel nap mint nap a betegek szolgálatában állnak, most még nagyobb értéket jelent, mint a korábbi jól kiszámítható, megtervezhető hétköznapokon. A gyógyszerészek és a gyógyszertárak dolgozói emberségből és alkalmazkodásból eddig mindig jól vizsgáztak. Magyarország lakosság érdekében végzett lelkiismeretes munkájukat és kitartásukat előre is köszönöm.
 
Küzdjünk együtt a járvány megfékezéséért!
 
Budapest, 2020. március  20.
 
Üdvözlettel:
 
Prof. Dr. Kásler Miklós