.
Slider_2_1
Slider2_2
Slider_5_2
Slider7_2
Slider2_1
Slider2_0
Previous Next

A gyógyszertárak létesítési, működési engedély és személyes gyógyszertár működtetési jog birtokában működhetnek. A gyógyszertárak egészségügyi intézmények, amelyek közforgalmú gyógyszertár, fiókgyógyszertár, kézigyógyszertár és intézeti gyógyszertár formában működhetnek. 

Az OGYÉI Tisztigyógyszerészeti Főosztályának hatásköre a gyógyszerészek részére az ún. személyes gyógyszertár működtetési jog engedélyezése, amely jog birtokában láthatja el a gyógyszerész a gyógyszertár vezetési és működtetési feladatait. Továbbá engedélyezi a gyógyszertárak működtetését, illetve üzletek számára a gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazást, indokolt esetben visszavonja az engedélyüket. A tisztifőgyógyszerészek és tisztigyógyszerészek helyszíni ellenőrzés alkalmával győződnek meg a gyógyszertárak, illetve a gyógyszertáron kívüli forgalmazó helyek jogszabályokban előírt követelmények és a szakmai szabályok szerinti működéséről. 

Az alább található iratmintákat kitöltésüket követően eredeti aláírással ellátva kell benyújtani az  illetékes tisztifőgyógyszerésznek.

 

Bejelentések

Kérelmek

Személyi jog

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6782824

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo