Please update your Flash Player to view content.

Magyar Gyogyszer xm

e recept2

Gyógyszerészeknek

Hivatalos gyógyszertár-kereső

Látogatóinknak

Nyitólap

Válasszon Ön is HAZAI GYÓGYSZERT!

magyosz new„Gondoskodás, ami összeköt. Bizalom, ami a hazai orvostudomány és a gyógyszergyártás együttes fejlődésén alapul. Kiváló minőségű készítmények, melyek generációk óta a biztonságot jelentik. Évszázados tradíció, szaktudás, biztos ellátás az Ön egészségéért."

A magyar orvosok, kutatók évszázadok óta viszik hazánk jó hírét szerte a világban, az azonban kevésbé köztudott, hogy Magyarország nemcsak jeles gyógyítókat, tudósokat, hanem kiváló gyógyszereket is adott és ad a mai napig a világnak. A „Magyar Gyógyszer” világszerte kivívta az orvosok és betegek elismerését, a hatékonyságába, kiváló minőségébe vetett bizalmat. A hazai gyógyszeripar fejlődése nemcsak a gyógyítást, hanem a gazdaság fejlődését is szolgálja, a magyar nemzetgazdaság kiemelt jelentőségű húzóágazata.

A hazai gyógyszeripar

A több mint száztíz éves múltra visszatekintő magyar gyógyszeripar egyesíti magában az évszázados gyártási tradíciókat, az értékes szaktudást a modern technológiai csúcsminőséggel. Emellett nemzetgazdasági hozzájárulása is jelentős: nagyszámú munkavállalót foglalkoztat, erősen exportorientált, intenzív kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, és jelentős beruházásokat hajt végre. A hazai egészségügyi igények megbízható és stabil ellátását biztosítja. Szinte valamennyi terápiás területen korszerű és hatékony gyógymódot kínál mérsékelt árszinten

Nemzetgazdasági hozzájárulás

A magyar gazdaság legfontosabb hajtóerejét az exportorientált iparágak jelentik. A hazai gyógyszeripar hagyományosan fontos szerepet tölt be a nemzeti jövedelem megteremtésében és exportjában, valamint a hazai egészségügyi ellátásban. Hazánkban minden második doboz gyógyszer hazai gyártóhelyekről kerül ki, magyar gyógyszercégek termelik meg a GVA közel 5 százalékát, ennek ellenére bevételeik fő forrását az exportpiacok jelentik. (Forrás: Századvég 2012)
Az exportból származó árbevétel egyre nagyobb arányt képvisel: 2012-ben már meghaladta az összárbevétel 82 százalékát, azaz 821 milliárd forintot, míg a magyarországi értékesítés csupán 175 milliárd forintot tett ki, amely mélyen alulmúlja a 2005-ös hazai árbevételi csúcsot. A magyar gyógyszercégek fejlődésüket így kizárólag az exportnak köszönhetik. (Forrás: MAGYOSZ)
A hazai gyógyszeripar az innováció szempontjából is jelentős stratégiai ágazat. A kutatás-fejlesztési területen az összes nem állami ráfordításnak körülbelül a felét a hazai gyógyszergyártók adják. A siker hátterében a jól képzett munkaerő is fontos tényező, de hangsúlyozni kell a kiemelkedő orvosi, gyógyszerészi szakértelmet, a magas szintű oktatást, a mérnöki-műszaki tudást egyaránt.
Az iparág a foglalkoztatás szempontjából is jelentős: több mint 14 ezer főnek ad munkát. (Forrás: MAGYOSZ)  A szektor foglalkoztatásban betöltött szerepét tovább növeli, hogy a mul-tiplikatív hatások révén az iparágban meglévő munkahelyek mellett, a beszállítók körében további állások létrejöttéhez és megtartásához járul hozzá. A hazai gyógyszercégek tehát közvetlenül és közvetve 41 424 embernek biztosítottak munka-lehetőséget 2012-ben. (Forrás: Századvég 2012)


A hazai gyógyszeripar számokban

A hazai gyógyszergyárak közvetlenül és a tovagyűrűző hatások révén közvetetten 1155,3 milliárd forintot - a teljes nemzetgazdasági bruttó hozzáadott érték 4,8 százalékát állították elő 2012-ben. (Forrás: Századvég 2012)

  • A hazai gyógyszergyárak 2012. évi árbevételének 82 százaléka az exportból származott, a világ több mint 100 országában gyógyítanak magyar gyógyszerekkel. (Forrás: MAGYOSZ)
  • Az export értékesítés 2008 és 2012 között 61,4 százalékkal nőtt, a belföldi értékesítés viszont 7,1 százalékkal csökkent. (Forrás: Századvég 2012)
  • A hazai gyógyszergyártók 68 milliárd forintot fizettek be az államkasszába 2012-ben. (Forrás: MAGYOSZ)
  • A kutatás-fejlesztési ráfordítás 62 milliárd forintra növekedett. (Forrás: MAGYOSZ)
  • Az iparági beruházások értéke továbbra is 80 milliárd forint évente. (Forrás: MAGYOSZ)

Forrás: MAGYOSZ, Világgazdaság

Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ)

Magyarországon az alapellátásban minden második beteg a MAGYOSZ valamely tagvállalatának készítményével gyógyul, ezért a szövetségnek az ellátás biztonságának szempontjából is jelentős szerepe van. A több mint 20 éve működő MAGYOSZ tagsága ma már gyakorlatilag a teljes hazai gyógyszergyártást lefedi. A MAGYOSZ küldetése a világszínvonalú magyar gyógyszeripar évszázados tradícióinak továbbéltetése, új hagyományok teremtése. A tagvállalatok célja, hogy hazai gyógyszerekkel segítsék a magyar emberek gyógyulását, egészségük megőrzését, a beruházásaikon és munkahelyeiken keresztül pedig aktívan támogassák Magyarország versenyképességét.


Magyar Gyógyszer kampány

A Magyar Gyógyszer kampány célja, hogy mind a lakosságnak, mind a döntéshozóknak bemutassa a hazai gyógyszeripar jelentőségét, a generációkon átívelő gondoskodást, az értékteremtést, mindazt a szellemi és nemzetgazdasági hozzáadott értéket, amelyet az iparág képvisel.  Ezzel az átfogó kommunikációval a hazai gyártók hosszú távú célja továbbá az, hogy a gyógyszerválasztás során szempont legyen, hogy a készítmény hazai gyártású, úgy, ahogyan ez más iparágakban számos esetben már működik. A gyógyszer bizalmi áru. A Magyar Gyógyszer világviszonylatban már bizonyított. Szeretnénk elérni, hogy az ár mint legjellemzőbb választási tényező mellett egyéb szempontok, mint a kiváló minőség, a világszínvonal, amit a hazai gyógyszeripar képvisel,a nemzetgazdaság egészéhez való hozzájárulás is előtérbe kerüljenek.


„Válasszon Ön is hazai gyógyszert!
MAGYAR GYÓGYSZER
KÖZÖS A MÚLTUNK, KÖZÖS A JÖVŐNK.”


A Magyar Gyógyszer Kampány honlapját IDE KATTINTVA érheti el.

A kampányban résztvevõ Magyar Gyógyszert gyártó vállalatok:

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!