Slider_2_1
Slider2_2
Slider_5_2
Slider7_2
Slider2_1
Slider2_0
Previous Next

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2022. január 3-án tette közzé „A felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések, valamint hitéleti képzések képzési és kimeneti követelményei” c. dokumentumot. A dokumentum része a gyógyszerészképzésre vonatkozó követelményrendszer (KKK) is.


Mint korábban már hírt adtunk róla, ezt megelőzően a négy gyógyszerésztudományi kar, az MGYT és a Kamara közös munkájaként konszenzusos előterjesztés készült, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium is befogadott.

Az új KKK jelentős előrelépés a gyógyszerészképzés területén: egyszerre jeleníti meg a gyógyszerészképzés „akadémiai” és „gyakorlati” szempontjait, valamint az általános követelmények mellett az egyes gyógyszerészi szakterületekhez kapcsolódó elvárásokat.

 

Külön is felhívjuk a figyelmet, hogy – a többi, szeptemberben induló felsőoktatási szakhoz hasonlóan – a gyógyszerésztudományi képzésre a jelentkezéseket február közepéig lehet benyújtani.


Ismertetőnkben közzétesszük az ITM kapcsolódó közleményét, valamint az új gyógyszerészi KKK szövegét.

 

Budapest, 2022. január 4.

 

Dr. Hankó Zoltán
elnök, MGYK

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye

 

A következő szemesztertől a többi között a körforgásos gazdasághoz és az adattudományhoz kapcsolódó új szakokkal bővül a hazai felsőfokú képzési kínálat. A hallgatók egészséges életmódjuk érdekében kredittel ösztönözhetők rendszeres testmozgásra, sportolásra.

 

Egyre fokozódó igény mutatkozik az egyformán magas színvonalú mérnöki és fizikai ismeretekkel rendelkező szakemberek iránt, ezért jött létre a fizikus-mérnöki alapképzési szak. A teremtett környezet megóvását szolgálja a körforgásos gazdasági modell, amely a fenntarthatósági szempontokat komplexen kezelő megoldásokat keres a gazdasági folyamatokra. A tiszta, zöld alternatívák felkutatását és térnyerését támogató ismereteket, kompetenciákat, készségeket szerezhetnek azok a fiatalok, akik az újonnan induló fenntartható és körforgásos turizmus, körforgásos gazdaság menedzsment és körforgásos gazdaság tervező-fejlesztő mérnök szakokon folytatják tanulmányaikat.

 

pdf A cikk teljes terjedelemében ide kattintva olvasható. (309 KB)

Forrás: mgyk.hu

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

MGYK Országos Szervezet

HET 2019 023xOK

Oldalletöltések száma: 6810413

epapir mgykogyei logo   aeek logo EESZT logomagyosz new

gyoftex logohum2neak logo dombor2neak logoelogo