Please update your Flash Player to view content.

Magyar Gyogyszer xm

e recept2

Gyógyszerészeknek

Hivatalos gyógyszertár-kereső

Látogatóinknak

Nyitólap

Gyorsbeszámoló a 2018. december 1-i küldöttközgyűlésről

Dr Hankó ZoltánA VIII. Gyógyszerész Köztestületi Napok programjának utolsó eseményeként került sor a Magyar Gyógyszerészi Kamara ez évi II. küldöttközgyűlésére, amelyet a budapesti Danubius Hotel Arénában tartottak december 1-én. A gyűlést dr. Hankó Zoltán elnök vezette, a küldöttek végig határozatképes számban voltak jelen.

A küldöttközgyűlésen 97 gyógyszerész regisztrált. Az összejövetel a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd a mandátum- és a szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztása után következett a küldöttközgyűlés napirendjének elfogadása.

 

Az első napirendi pont az elnöki beszámoló volt. Dr. Hankó három témakör köré csoportosította mondandóját, ezek a jogalkotási, a szakmapolitikai és a kamarai ügyek voltak. A beszámolót ellenszavazat nélkül, az elnök tartózkodásával fogadta el a küldöttközgyűlés.

A következő napirendi pont az Alapszabály módosítása volt. A Területi Elnökök Értekezlete (TEÉ) javaslatára, az országos elnökség által előterjesztett javaslat ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással került elfogadásra. Az alapszabály-módosítás lényegét az előterjesztő abban foglalta össze, hogy az elmúlt években a területi szervezetek vezetői és a TEÉ munkája egyre markánsabban épült be az országos szervezet tevékenységébe, így ennek a gyakorlatnak az alapszabályi megerősítése indokolttá vált.

A harmadik napirendi pont a 2019-es költségvetés meghatározása volt, amit szintén ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással fogadtak el.

Végezetül az Etikai Kódex módosításáról döntöttek a küldöttek. Az Országos Etikai Bizottság és az Etikai Kollégium javaslatára készült előterjesztést 2 nem szavazattal és 3 tartózkodással fogadták el. A módosítás részben jogszabályi változások miatt szükségessé vált korrekciókat tartalmazza, részben az etikai bizottságok munkájának a további pontosítását célozza, részben pedig az etikai bizottsági határozatok közzétételével kapcsolatos eddigi gyakorlatot bővíti.

A küldöttközgyűlés dr. Hankó Zoltán elnök zárszavát követően a Szózat eléneklésével zárult.

mgyk.gyh

Fotó: Dr. Nagy Vilmos

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, IDE KATTINTVA megteheti.

© Budapesti Patikus - 2008 | Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!